Скандалджийка,отвличане, напрежение, инфлуенсъри... и всичко това събрано в един "ресторант"

Изображение 1 от 3

    Интерактивен урок „В ресторанта“ проведоха днес учениците от паралелката по туризъм в 9.клас на СУ „Златаров“. Идеята и сценарият са на Александър  Балабанов, но той признава, че е вдъхновен от проведената преди дни ролева игра от десетокласниците на Радка Муратева. Учениците тогава са разигравали ситуации в хотел, а разговорите са се провеждали на руски език.

    Днес, в ресторанта, бъдещите служители в туристическия бранш представиха различни ситуации на английски език. Александър отначало си е представял ресторант от бъдещето – със сервитьори-роботи, но първоначалната идея била променена. За да бъде всичко по-близко до реалността, той споделя с класа рецепти от социалните мрежи, които се превръщат в част от „менюто“ на ресторанта. Съучениците му приемат различни роли.

    В играта клиентите бяха обслужвани от хостеса, готвач, сервитьор и мениджър. М между кротко похапващите граждани, водещи забавни разговори, се появиха  класическа скандалджийка, вечно недоволна от обслужването, инфлуенсъри, критици. Една от разиграните ситуации беше на жена, печелеща на хазарт и престъпници, които я отвличат заради парите. Въпреки „напрежението“, обслужването на гостите в ресторанта продължи нормално, а сервитьорите дори получиха големи „бакшиши“.

    Ученикът - сценарист разкри, че някои от ситуациите са такива, че може да се очаква продължение - има драми и случки, които могат да бъдат развити.

    „Доволна съм от това, което представиха учениците, сподели учителката им Веселина Танева. Александър показа завидна креативност, а съучениците му освен, че говореха на английски бяха и много артистични.“

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини