Търсят съдебни заседатели. Възнаграждението е над 88 лв. на дело

Председателят на Окръжен съд – Пловдив Розалия Шейтанова  се обръща в писмо до председателя на Общински съвет - Първомай Христо Вълчев с настояване да бъде попълнен състава на съдебните заседатели на Районен съд – Първомай за предстоящия мандат.

Общинските съвети са органите, които одобряват съдебните заседатели към съдилищата в страната. Окръжен съд-Пловдив е определил за РС – Първомай 15 места за съдебни заседатели през мандат 2023-27 г. До момента са подадени едва 6 заявления и те  още бъдат гласувани на предстоящата сесия на ОбС. Г-жа Шейтанова отправя искане да бъде открита процедура за попълване на списъка на съдебните заседатели и това да стане най-късно до 9.12. 2022 г. В посочения срок трябва да бъдат приети и разгледани заявленията, а до 12-16.12. 2022 г.  да се проведе и събеседване с кандидатите.

Към писмото е приложена и извадка, според която за всяко участие в съдебен процес, съдебните заседатели ще получават възнаграждение не по-малко от 88,47 лв. Документите се подават до 1 декември в деловодството на Общинска администрация.

Заинтересованите могат да потърсят информация и подробности в кабинета на председателя на Общински съвет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини