Лавров отрече да е в болница на фона на палми на остров Бали

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова публикува видео от индонезийския курорт Нуса Дуа, на остров Бали, на което се вижда руският външен министър Сергей Лавров по шорти и тениска, седнал на тераса до масичка, на фона на палми и море, предаде ДПА. В коментара към видеото се казва, че Лавров се подготвя за срещата на върха на Г-20. Той ръководи руската делегация на форума, след като руският президент Владимир Путин се отказа от участие в него.

На тениската, с която е облечен 72-годишният Лавров на видеото, е щампована корона и думата "Баския", препратка към американския художник Жан-Мишел Баския, починал през 1988 г.

Захарова публикува видеото, след като медии съобщиха, че Лавров е бил приет в болница заради неуточнен кардиологичен проблем. "Тук сме заедно със Сергей Иванович, в Индонезия, четем новините и не можем да повярваме на очите си", казва Захарова във видеото. "Това са фалшиви новини в най-висша степен", допълва тя. А Лавров опроверга, че е бил хоспитализиран и каза: "От 10 години се пише, че нашият президент е болен. Това е игра, която не е нова в политиката".

Медии, позоваващи се на западни тайни служби или информатори, съобщиха на няколко пъти за сериозни заболявания, от които страдал Путин, без да привеждат никакво доказателство в подкрепа на твърденията си. Според експерти разпространението на подобни информации е популярна тактика на тайните служби, за да представят някой авторитарен политик като слаб и уязвим, отбелязва ДПА.

По-рано днес четирима индонезийски правителствени и здравни служители заявиха пред Асошиейтед прес, че Лавров бил лекуван в болница в главния град на Бали - Денпасар. Двама от тези представители казаха, че Лавров имал кардиологичен проблем, заради който потърсил лекарска помощ, а после се върнал в хотела си. По-късно губернаторът на Бали И Уаян Костър каза, че Лавров е бил откаран в болница "Санглах", най-голямата на острова, за медицински преглед. След краткия преглед той напуснал болницата и бил в добро здравословно състояние, твърди губернаторът. От болницата засега не са потвърдили това. Но още след като в медиите се появиха първите новини, че Лавров е отишъл в болница, Мария Захарова веднага ги отрече.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини