6 проектопредложения ще разгледат общинските съветници на редовната си сесия

Само 6 са точките в проекта за дневен ред на предстоящата сесия на Общински съвет Първомай.

Предложенията по 5 от тях са внесени от кмета Николай Митков.

Сесията трябва да започне с преразглеждане на бюджета на общината. Оказва се, че събираемостта на общинските такси за ползване на детски градини, други неданъчни приходи, постъпленията от продажба на нематериални дълготрайни активи и приходите от концесии към 31.08.2022г. надхвърля с 32 330 лв. заложените първоначално стойности. На лице са и други положителни промени – приходи от Републикански бюджет,увеличена целева субсидия, рефинансиране на старо задължение и т.н. Това е дало основание за предложението бюджета на общината да бъде увеличен със 771 030 лв.Постъпило е предложение и за актуализиране на Бюджетна прогноза за периода 2023 – 2025 г.

Община Първомай проявява интерес към закупуване на сграда в центъра на кв.Дебър и преустройването ѝ в сграда  за административното обслужване. Цената, определена от лицензиран оценител е – 7 025 лв.

На сесията трябва да бъдат определени границите, обхвата и броя на платените паркоместа.

Кметът Николай Митков внася и предложение за  разрешение за изработване на проект  за трасе на кабел, преминаващ през  землището на с. Дълбок извор.

Проекторешение за увеличаване броя на потребителите на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ е внесено от зам.-кметът Радослава Ставрева.

Сесията започва днес, 28 септември, от 16 часа и ще се проведе в Пленарна зала на общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини