Деца се катерят на пропадналия покрив на училище”Н.Й.Вапцаров” за селфи, хора от „Веселчане” искат възстановяването му

Изображение 1 от 4

    Деца се катерят на пропадналия покрив на изоставеното училище „Н.Й.Вапцаров” за да си правят селфи. Инцидент е възможен всеки момент. За това алармират наши читатели от кв.”Веселчане” в Кърджали.

      В квартала е създаден инициативен комитет за спасяване на училището, което за много жители има сантиментална стойност. Школото е изградено с доброволен труд на жители на бившето село „Веселчане”, сега квартал на града. Теренът от 10 дка е дарение от семейство Топузлиеви.

     Училището бе затворено поради липса на ученици.То бе изоставено и дори паметника на неговия патрон тъне в бурени. Преди години имаше идея там да се настани средното мюсюлманско училище, но идеята пропадна.

      Инициативния комитет настоява чрез Кърджали бг вести пред ръководството на Общината, спешно да бъде ремонтиран покрива. Ремонт да се направи и на помещенията, като в тях се настанят занималня за деца, пенсионерски клуб, квартална библиотека, офиса на кварталния отговорник и здравна служба. Сега те са пръснати в квартала.От инициативния комитет сочат още, че те веднага могат да започнат да функционират, защото има водоснабдяване, електрозахранване и канализация.

     Волята ни да възстановим училището расте, категорични са от инициативния комитет.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини