Колата на Флинстоун паркира до уникални ретро автомобили

    Колата на обичания от всички анимационен герой Фред Флинстоун паркира на площад „Свобода“ в Хасково и се нареди гордо до близо 80 ретро красавици.

    Тя стана една от атракциите на 16-ото издание на автомобилния ретро парад, който по традиция се провежда в дните, посветени на празника на Хасково 8-ми септември. Организатори са община Хасково и Ретро клуб „Тракия“.

    Сред най-цените  модели тази година, които за първи път гостуват в южния град, са Шевролет „Камаро“ 350 ss от 1967 година, собственост на ценител на ретро автомобилите от Бургас.

    Не по-малко любопитни погледи събра край себе си и Додж „Роял“ от 1957 година на строзагореца Иван Николов.

    Сред автомобилите от близкото минало посетителите на средна възраст се разтъжиха и с първото си колело-бяха показани и модели  Балканчета. Естествено своето атрактивно  място сред колите заеха и стари марки мотори.

    Колата на Флинстоун е на Георги Господов от Панагюрище, известен там като Господа. Мъжът откакто се помни е автомонтьор и хобито му е освен да реставрира стари коли, и да сглобява свои модели, като колата на Флинстоун.  Вдъхновил се от едноименното филмче още в младините си и реализирал идеята да има кола като тази на Фред от каменната ера някъде през 2010 година. Направил я е съвсем сам от подръчни материали, но колата е в движение не крачно, а с двигател. Днес със закачка собственикът й постави и година на производството -1959-а, когато е създадено филмчето. През годините майсторът е правил какви ли не експерименти. Рязал е Москвич и го е задвижвал с конски впряг, събирал е уникални каравани и кемпери, правил е атракционно влакче за панагюрци.

    И днес не отказа на най-малките дошлите на ретро парада да ги повози с колата на Флинстоун. Но  освен уникалното ръчно направено возило, Георги Господов показа пред ценителите на площад „Свобода“ и друга своя гордост-ГАЗ 69 от 1968 година.

    По обяд бяха раздадени и наградите. Автомобилът на Бончо Делчев Ролс Ройс от 1984г. спечели Купата на кмета за 2022г.

    Петър Андреев от Кърджали с автомобил „Фолксваген 1 300“ от 1967 г. спечели първото място. Второ място и една от специалните награди спечели Иван Николов-Шерифа от Стара Загора с „Додж Роял“ от 1957 г.  Трети стана Любомир Цветков със Ситроен от 1985 г. Купата на публиката спечели Шевролет от 1967 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини