"Арда" с минимална победа над "Берое" у дома

Отборът на Арда (Кърджали) постигна минимален успех с 1:0 над Берое в сблъсък от втория кръг на efbet Лига. В герой за домакините се превърна Ласана Н‘Диайе, който заби своя първи гол в елита на българския футбол. 

Първата сериозна опасност в срещата дойде след само 120 секунди игра. Абубакар Тунгара отправи мощен шут от дистанция, но кълбото премина на сантиметри от целта. 

В 12-ата минута гостите от Стара Загора направиха заучена комбинация, която завърши с шут на Симеон Мечев, но кълбото отново не намери очертанията на вратата.  

Точният удар дойде три минути по-късно, когато Серкан Юсеин открадна топката пред вратата на Васил Симеонов, след което халфът стреля, но младият страж се намеси на ниво.

В 25-ата минута Александър Георгиев изведе майсторски Христо Иванов на перфектна позиция за гол, но младият футболист прибърза и отправи неточен удар. В 32-ата минута Иван Коконов се справи с бранител на "зелените", след което центрира в наказателното поле към Ласана Н'Диайе, който обаче не успя да засече топката.  

Отговорът на Берое не закъсня. Спас Георгиев се възползва от добра атака. Крилото се опита да се разпише с по-слабия си ляв крак, но отново вратарят на Арда спаси. 

В 43-ата минута Христо Иванов направи отлични финтове в наказателното поле, след което пробва удар в далечния ъгъл, но кълбото не влезе в мрежата на Иван Караджов. 

Първото попадение на стадиона в Кърджали падна във вратата на Берое. В 52-ата минута Христо Иванов напредна и пусна пас към Лъчезар Котев, който комбинира с Ласана Н‘Диайе. Нападателят с прецизен удар не пропусна да накаже Иван Караджов.

В 73-ата минута резервата Ел Мами Тетах можеше да реши двубоя. Атакуващият футболист надигра успешно в наказателното поле Серкан Юсеин, след което шутира силно от близка дистанция, но Иван Караджов успя да запази вратата си от второ попадение.

В 92-ата минута главният съдия Иво Андреев показа директен червен картон за удар с лакът на Луизиньо в главата на Пламен Крачунов. 

Това бе дебютен успех за Арда за сезона, след като в първия кръг тимът бе тотално надигран от ЦСКА – София (0:3). За Берое пък това се оказа и първата загуба, след като "зелените" се справиха с врачани (2:1) в началото на шампионата. 

АРДА – БЕРОЕ 1:0

1:0 Ласана Н‘Диайе (52)

Стартови състави:

Арда: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 6. Пламен Крачунов, 10. Светослав Ковачев, 11. Александър Георгиев, 17. Иван Коконов, 18. Ласана Н‘Диайе, 20. Деян Лозев, 70. Христо Иванов, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев

Берое: 1. Иван Караджов, 2. Димитър Стоянов, 3. Димитър Пиргов, 8. Серкан Юсеин, 9. Луизиньо, 10. Абубакар Тунгара, 11. Стив Траоре, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев, 17. Спас Георгиев, 44. Николай Николаев

Стадион: "Арена Арда"
Главен съдия: Иво Андреев

Снимки: start-photo.bg

текст:Спортал.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини