Бъдещи агроеколози разясняваха как да ползваме цветните контейнери за отпадъци

Изображение 1 от 2

    Ученици от ПГСС „Васил Левски“ проведоха разяснителна кампания за разделно събиране на отпадъците. Тя е част от тяхната производствена практика за специалността Агроеколог и се осъществи  в сътрудничество с БУЛЕКОПАК – фирмата извършваща тази дейност на територията на общината.

    В листовките, които те раздаваха бяха посочени правилата кои рециклируеми отпадъци къде трябва да се поставят. С тях бъдещите еколози призоваха гражданите да станат част от разделното събиране на отпадъци като използват цветните контейнери, за да може Първомай да стане едно по-чисто място.

    Учениците казаха, че гражданите са били заинтересовани от предложената информация. Най-често са споделяли, че причината да не събират разделно отпадъците е, че няма достатъчно съдове, разположени на удобни места.

    Неотдавна БУЛЕКОПАК отговори на този въпрос, като обясни, че наредба регламентира задължението за осигуряване минимален общ обем на съдовете. За  населено място като Първомай -  за всеки 350 жители се осигурява съд с минимален общ обем 3300 л. Тук са разположени 47 броя жълти и 50 броя зелени контейнери за разделно събиране на отпадъци, с общ обем над 176 500 л, при изискване от  155 996 литра.

    Местоположението  на съдовете се определя от общинската администрация.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини