Транспортни фирми отново на протест заради моста на река Марица

     

    На 20 юни 2022 година се състоя поредният протест на собствениците на транспортни фирми и представителите  на бизнеса от Първомай. Техните действия са провокирани от лошото състояние на моста, забавяне на строителството на новия мост и ограничението за преминаването на автомобили над 5 тона, което сериозно затруднява дейността  им, а също и общинския превоз.

    На място присъстваха кметът на общината Николай Митков и кметът на с. Градина Йордан Стоев.  Кметът на общината заяви, че са  преминати всички процедури, но все още няма решение на проблема, а избраният миналата година изпълнител се е отказал от строителството. - ,,Крайно време е държавната администрация да засили действията си. На срещите при областния управител  и при  директора на АПИ обещаха, че ще вземат спешни мерки, защото това съоръжение  е важен приоритетен обект за област Пловдив. Надявам се в най-кратък срок да се избере нов изпълнител, който да е подготвен да построи моста.”- каза кметът.

    По информация от АПИ се очаква до края на месец юли да бъде обявена нова обществена поръчка за избор на изпълнител.

    Мостът е част от републиканската пътна мрежа и  има важно регионално значение, защото се използва от жителите на няколко населени места, той свързва град Първомай с две магистрали.

    Засегнатите фирми от сегашното положение  са готови на блокада, ако отговорните институции не се задействат.

   

     Д.Мирчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини