Каримански не бе избран за управител на БНБ

Получих голям и мъдър политически урок, заяви председателят на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански ("Има такъв народ"), след като Народното събрание не го избра за управител на Българската народна банка. Каримански беше номиниран от ПГ на "Има такъв народ" и остана единствената кандидатура, след оттеглянето на Андрей Гюров, номиниран от ПГ на "Продължаваме Промяната".

Решението бе гласувано след 3 часа размяна на обвинения и 59 гласа "за" (ДПС и ИТН), 36 "против" (2 от ПП, 18 от БСП и 3 от ДБ и всички от "Възраждане") и 140 "въздържал се" (ПП, ГЕРБ-СДС, 7 от БСП и 12 от ДБ). 

Любомир Каримански посочи, че този урок ще му помогне, защото не контролът върху парите на България, а знанието е незаменима ценност. "Точно това се надявах, че ще бъде разбрано, но накрая знанието получих аз, не вие, народните представители. Искрено благодаря за този урок", заяви Каримански.

"Благодаря на всички, които гласуваха за мен и на всички, които не гласуваха за мен. Много добре знам, че голяма част от тези, които не гласуваха за мен, в личен разговор ми казаха, че ме подкрепят и поради политическо решение при обмяната на постовете в коалиция няма да могат да гласуват така, както биха искали. Благодаря ви и на вас! И в двата случая получих голям и мъдър политически урок", каза Каримански.

Разбрах, че преследването на сметката е по-важно от продължаването на промяната - да ми е за обица на ухото, коментира още той.

Каримански отбеляза, че общото между банките и политиката е доверието и то е много ценен капитал. Струваше ли си да се похарчи толкова доверие с лека ръка, попита Каримански и се обърна към колегите си в средата на залата: "Сигурно ще научите този урок в следващите дни, месеци и години".

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини