Как Apple TV+ изпревари Netflix и останалите си конкуренти

През последните няколко години Netflix прави какво ли не, за да се окаже първата стрийминг платформа, продуцирала филм, спечелил Оскар.

Но до този момент стигаха само до номинации. Apple TV+ обаче успяха да ги изпревари в спечелването. Това се случи след като CODA беше определен за най-добър филм на тазгодишните Оскари.

От The Hollywood Reporter припомнят, че през 2016 г. Manchester by the Sea на Amazon стана първият филм на стрийминг платформа, който получава номинация за най-добър филм. Тази година шансовете на Netflix за успех изглеждаха високи, защото имаха цели два номинирани филма в престижната категория.

Но нито Don't Look Up, нито The Power of the Dog успяха да се преборят с CODA. Режисьорката на филма - Шон Хедър, която е отговорна и за сценария от френския филм La Famille Bélier, също спечели за работата си в категорията за най-добър адаптиран сценарий.

Трой Коцур пък грабна статуетката за най-добър актьор в поддържаща роля, където се справи с конкуренцията на Джеси Племънс, Дж. К. Симънс, Коди Смит-МакФий и Киърън Хайндс. И така успехът на CODA може да се нарече пълен.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини