Маникюрът: новите тенденции

Забравете за апликациите и проявявайте оригиналност в цветовете

Красивият, елегантен и сексапилен френски маникюр вече омръзна на дамите. Според стилистите, ръцете на истинската лейди трябва да изглеждат така: минимална дължина на ноктите, които са лакирани със сочни матови оттенъци: малинов, лилав, тъмно лилав, син.

В настоящия сезон има учудващо малко седеф. Той се среща само, когато върху ноктите е направен сложен цветови преход с плавна линия за смяна на цвета - краят е тъмен, а нокътят светъл. Цветовете трябва да са контрастни, но задължителното условие е те да са хармонични: синьо и бордо, розово и сиво, шоколадово и прасковено.

Такива са новите тенденции и затова стилистите съветва да забравите за едноцветния маникюр и да си позволите малко повече креативност!

Напълно неуместни върху маникюра са и различните апликации, мъниста, рисунки и т.н., както абстрактните, така и тематичните. А също така и всеки един вид символика.

Маникюрът трябва да бъде стилен и лаконичен, а ако искате по някакъв начин да украсите ръцете си, направете това с помощта на пръстени, гривна или ръкавици с отрязани пръсти.

От формите за маникюр най-популярна е т. нар. "лопатка": дължината на маникюра е 3-6 мм., с ясни граници и равни ъгли. Освен тази форма се препоръчва и формата "маслинка" с минимална дължина.

Отчитайки тези тенденции, смело можем да заявим, че през този сезон маникюрът ще отнема по-малко грижи и съответно - по-малко време на дамите. Така че всяка една от тях ще може да му се посвети в домашни условия, като при това ръцете й ще изглеждат безупречно.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини