Отбелязваме 30 години Зимен спортен празник на община Първомай

Изображение 1 от 3

    Тази година ще бъдат отбелязани 30 години от организирането на Зимен спортен празник в община Първомай. Първото му издание е през 1992 година, по време на управлението на Петър Ганев. Идеята е по този начин да бъде отбелязан Националния празник 3 март.

    За целта на честването е създадена фейсбук група "СКИ КЛУБ ПЪРВОМАЙ 1992". А на 3 март кметът Николай Митков ще връчи плакети на първите организатори на празника. 

    Две са годините, в които състезание не се е провеждало. Веднъж заради липсата на сняг, но тогава скиорите просто се разходиха из планината. Вторият път- миналата година заради епидемичната обстановка.

    Тази година любителите скиори могат да покажат уменията си на 26 февруари.  Община Първомай организира транспорт за желаещите. Тръгването е в 7 часа сутринта от паркинга на Общинска администрация. Състезанието ще се проведе на тренировъчната писта в началото на курорта Пампорово. Вечерта автобусът ще се върне в Първомай. Няма да има осигурено преспиване.

    Отново общината е осигурила и наградите за победителите в традиционните категории – мъже, жени и деца, а ако има семейни участници, ще бъде обявено и най-активно семейство.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини