Изкуство и пчеларство - влиза в Третата книга "STEM* ученически проекти"

Божидар Димитров и Петър Янков от 6.клас, Антон Андреев от 11.клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ са допуснати до участие в конкурса SUPER STEM България 2021.

Тримата са победите на училищно ниво в конкурса с разработка по проект „Пчеларство и изкуство“. В него, заедно с учителката си Златка Гарова, те свързаха изкуството и пчеларството и изработваха от глина цветя и предмети, свързани с пчеларството и  свещи и свещници от восък.  За реализирането на проекта им помогна и художничката Николина Андреева.

Сега момчетата трябва да разкажат за проекта и идеята в кратко есе до 500 думи. На 25 януари ще бъде обявен и големият победител в конкурса за STEM България, но всички те вече са носители на голямата награда – да споделят своя STEM проект и да бъдат автори в Третата книга в България „STEM ученически проекти“.

Целта на конкурса "Супер STEM" е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

В категорията за учители  „STEM AMBASSADOR“ с още 124 учители ще се състезава и Златка Гарова. За това тя ще получи официален сертификат, а ако проекта „Изкуство и пчеларство“ бъде одобрен, ще има публикация в списанието “STEM в България, Европа и Света“.

*STEM - Science - Technology - Engineering - Mathematics. Наука - Технология - Инженеринг - Математика.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини