Преговорите за кабинет: споразумението за управлението на страната е подписано

Споразумението за управлението на страната през следващите четири години вече е подписано от четирите коалиционни формации "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България", съобщиха Кирил Петков и Асен Василев пред журналисти в парламента.

Потвърдиха, че е уточнен и съставът на бъдещото правителство, но отложиха оповестяването му до утре в 13.00 часа, когато ще дадат брифинг, след като вече ще са получили и върнали изпълнен мандат на президента Румен Радев.

Коалиционното споразумение е подписано от лидерите на четирите формации, като в кулоарите на Народното събрание се виждаше как представителите на "БСП за България" и "Демократична България" влизаха в стая (без това да е публично) за подписване на споразумението, докато за подписа на Слави Трифонов Петков и Василев са отишли на посочено от него място.

Документът е от 140 страници, като се очаква по-късно в петък (10 декември) той да бъде публичен. "Не са общи приказки, има детайлни политики и всеки един министър на това правителство ще трябва да се справя с тези задачи", заключи Кирил Петков.

Според първоначалните заявки на Петков споразумението бе 180 страници. В отговор на въпрос на "Дневник" по темата той обясни, че разликата е дошла след като са изчистване на дублираните политики между различните групи. "Направихме само уникалните политики между всичките 18 групи (колкото бяха преговарящите групи по сектори - бел. авт.)", каза соченият за министър-председател.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    бай Ганьо
    5 -1
    20:12, 10 дек 2021
    Порциите са разпределени документацията подписана, яденето на баницата може да започне сега. 😁😀
    • Не
      Не
      1 -1
      15:29, 11 дек 2021
      Бъркаш с едно правителство от гробари, шкембели войводи и бензанжии довели страната ни до една от най-беднате, най-корумпираната и тъмни страни в Европа. Надявам се всички те да получат заслуженото и никога страната ни да не бъде мащеха на децата си.
  • 2
    Ба
    Бат Танас
    2 -1
    10:50, 11 дек 2021
    Едно е да искаш друго е да можеш!
    В момента в каруцата са впрегнати орел, рак, риба и охлюв, а каруцаря ще е Румен Радев и той ще им вика дий и ще им навира остена си зада тръгне каруцата.
Последни новини