СДС не приема идеята на бъдещата четворна коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход

СДС категорично не приема идеята на бъдещата четворна коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход. Това се казва в съобщение на пресцентъра на партията.

Да повишиш размера му, особено в условия на криза, означава да отнемеш едно от малкото предимства на българския бизнес, да смачкаш допълнително конкурентоспособността на българските фирми, които и без това са на опашката в ЕС, се посочва като мотиви.

Според синята централа такава стъпка би означавала също обезсърчаване на най-предприемчивите и най-инициативните, които плащат най-високите вноски и поемат най-голямата тежест и към момента.

Означава също и да принудиш висококвалифицирани специалисти, които са останали или са се върнали в България заради високите заплати в техния сектор, да потърсят работа в чужбина.

Затова от СДС се обявяват категорично в подкрепа на декларацията на IT-сектора за запазване на максималния осигурителен доход на 3000 лева. "Родният бизнес има нужда от подкрепа, а не от допълнителни затрудения. Носителите на промяната би трябвало да са наясно с това", се посочва в текста.

Промяната вече е ясна - започна с увеличение на осигурителната тежест, дали ще са доволни хората, които ги подкрепиха, завършва декларацията на партията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хасковлията
    1 0
    11:48, 2 дек 2021
    Кой не приема идеите на новата коалиция?
    СДС???
    Четях кой ги брои за живи?
    Винету ги употреби и изхвърли, и сега се опитват да покажат че дишат!

Случаен виц

Последни новини