Шестокласничка е отличена в конкурс за комикси

Изображение 1 от 2

    Мария Димитрова от Първомай получи Специалната награда на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ в конкурса за комикси „Животът е с предимство“.

    Мария Димитрова работи в клуба по изобразително изкуство с ръководител Йорданка Лянгузова. Тя е ученичка в 6.клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

    Участвах в този конкурс по две причини, разказа Мими. Едната е, че обичам да рисувам, а другата, защото искам по друг, различен начин да накарам хората да внимават на пътя и да спазват пътните знаци. За някои това може да е шега, но за малките деца, които са жертви на катастрофи – не е. Моят призив към всички е : Хора, внимавайте по пътя, защото всичко се случва за миг и няма връщане назад.

    Шестокласничката сподели още, че комикси не се рисуват трудно, а по-скоро бавно и е много забавно и е готова отново да се пробва да рисува комикс.

    Конкурсът „Животът е с предимство“ е обявен  от областния управител на област Габрово и Областната комисия по безопасност на движението с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В рисуването на комикси са се включили 327 участници. Идеята е по интересен, различен и достъпен начин, чрез средствата на изкуството да се обърне сериозно внимание на пътната безопасност.

    В продължение на два дена седемчленно авторитетно жури е оценявало творбите, пристигнали от различни краища на страната и разделени в три възрастови групи. Най-много са били творбите в групата на Мария – между 7 и 12 години са били авторите на 218 комикса.

    Мими ще получи своята награда на 26 ноември в габровската художествена галерия, където ще бъде представена селекция с най-добрите комикси.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини