Нови осем български училища се присъединяват към семейството на референтните училища на Google

Нови осем български училища се присъединяват към семейството на референтните училища на Google, съобщават от програмата "Референтно училище" на Google.

Това са Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, ОУ "Яне Сандански" и СУ "Св. Св. Кирил и Методий" от Пловдив; Частно средно езиково училище ЕСПА, 44 СУ "Неофит Бозвели" и Частно училище "Увекинд" в София, както и СУ "Васил Левски" в Ардино и ОУ "Христо Ботев" в Ахелой.

"Референтно училище" е сред най-престижните световни програми за учебни заведения на Google. Програмата е за организации, които доказано подобряват образователния процес чрез пълноценно използване на дигитални технологии. В тези училища дигиталните технологии се използват по креативен и иновативен начин, който подобрява целия образователен процес и общуването между хората.

Референтните училища на Google в България вече са десет, наред с Езикова гимназия "Иван Вазов", Пловдив и Втора езикова гимназия "Томас Джеферсън", София, а според Центъра за творческо обучение "още десет училища ще покрият критериите на Google в началото на 2022 г. и с тези успехи поставяме България на световната карта на иновациите при използване на дигитални технологии в образованието", казва д-р Александър Ангелов, управител на организацията. Центърът е и единствен партньор на Google Cloud със специализация "образование" в България.

"Искрено се възхищавам на постиженията на българските училища, които показват тяхното лидерство и талант в целия регион на Централна и Източна Европа. Радвам се, че първите нови референтни училища са в България и те ще прокарват пътя за тези в други страни", заяви по този повод Беата Галас, ръководител на направление Образование за Централна и Източна Европа в Google.

Всички референтни училища ще участват в световния форум Reference School Summit на 18 ноември. На него те ще обменят опит за иновации и постижения с колеги от десетки държави.
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тр
    Традиционалист
    0 -1
    12:50, 22 ное 2021
    Ужас! Не ви искаме новите технологии и дигиталното обучение! Целта ви е децата да са неграмотни.
Последни новини