Започва консултация с обществеността на Докладите за междинен преглед на значимите проблеми при управлението на водите

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ публикува за консултация с обществеността Доклади за междинен преглед на значимите проблеми при управлението на водите за четирите района за басейново управление. Консултацията ще се проведе в период от шест месеца - от 15 октомври до 18 април догодина, съобщават от ведомството.


Междинният преглед на значимите проблеми при управлението на водите за всеки район за басейново управление е част от актуализацията на Плановете за управление на речните басейни за периода 2022-2027 г. Целта му е да информира и предостави за коментари на обществеността и заинтересованите страни най-важните въпроси по отношение на управлението на водите и начините за справяне с тези проблеми за всеки район за басейново управление.


Докладите представят информация за значимите въздействия, на база на които са определени значимите проблеми при управлението на водите. Очертани са идеи за това, как да се справим с тях - отговори и предложения за мерки за достигане на екологичните цели за постигане и поддържане на добро състояние на водите.
Участието на всички икономически сектори и обществеността на този етап е от ключово значение за вземане на правилните решения, които да бъдат адресирани към значимите проблеми при управлението на водите.


Докладите за четирите района за басейново управление и информация за начина на изпращане на становища и предложения са публикувани на интернет страницата на МОСВ, раздел "Води".

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини