Всички органи на починалато бебе в Ловешката болница са били блокирани

14-дневно бебе почина на 5 септември, след като е било прието Ловешката болница на 2 септември в много тежко състояние.От Регионалната здравна инспекция са изпратили екип  от специалисти  в село  Брестовица, за да изследват всички контактни на бебето  - пет души – майката ,бащата  и бабите. Всички  техните тестове са отрицателни. Никой от  близките на бебето, което почина не е заразен с коронавирус.

Какво са предприели лекарите в Ловешката болница:

"Детенцето дойде в много тежко, шоково състояние, с нарушена функция на всички органи.  Много тежка дихателна недостатъчност, бледо, пъшкащо със синкави петна по цялото тяло, беше моментално взето от Спешно отделение, където отидох за преглед и включено на венозна реанимация, с много медикаменти и когато беше постигната стабилизация, направихме тест за Covid-инфекцията, която се оказа силно положителна. Още в първите секунди маркерът се оказа положителен. След това повторихме теста - беше положителен, имаше и трети тест,  който се оказа силно положителен", каза за БНР д-р Петя Станчева началник на Неонатологичното отделение.

В предаването "Хоризонт до обед“ тя подчерта, че инфекцията е била много тежка с мултиорганна недостатъчност.

"Всички органи бяха блокирани. Дойде с тежка чернодробна недостатъчност, белодробна недостатъчност, двустранна пневмония, появиха се гърчове. Много бързо развиваща се инфекция", допълни д-р Станчева

Според нея няма риск за останалите деца в неонатологичното отделение, защото те не са имали контакт.

От доста време при нас е изграден такъв Covid-сектор, който се обслужва от отделен персонал със спазване на всички противоепидемични мерки. Те не са имали контакт тези дечица, друг персонал ги обслужва“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини