Да послушаме Toto - With A Little Help From My Friends

Малко групи в историята на записаната музика са имали индивидуално или колективно по-голям отпечатък върху поп културата от членовете на Toto. Изпълненията на членовете на групата могат да се чуят в  5000 албума, които заедно правят половин милиард продадени албуми. Сред тези записи са 225 номинации за Грами. 

Като група, Toto са продали над 40 милиона албума и са до днес на световната сцена. С повече от четири десетилетия заедно и множество отличия, бандата остава с едни от най-продаваните турнета и записи в света. Те са еталон и продължават да надхвърлят стандартите на музикалната общност. Техният репертоар продължава да бъде актуален и масово е включван в телевизионни предавания и във филми. Те са поп култура и са една от малкото групи от 70-те, които са издържали на променящите се тенденции и стилове до кариера и се радват на много поколения фенове.

Може да се каже, че 95% от населението на света е чуло някое от изпълненията на член на Toto. Списъкът на техните колаборации е като "Кой кой е" от Rock and Roll Hall of Famers, заедно с най-големите имена в музиката. Подобно на своите кумири The Beatles, Toto създават колектив, в който участват множество певци, автори на песни, продуценти и мултиинструменталисти.

Стив Лукатър, Дейвид Пейч, Стив Поркаро са в групата от самото начло през далечната 1977 година, а четвъртият ѝ член в момента е Джоузеф Уилямс. Групата постига изключителен успех още с дебютния си албум „Hold the line“ издаден през 1978 г. , моментално изтласква Toto под светлината на прожекторите и им носи световна слава и голяма популярност. През 1982 г. групата издава своя четвърти албум, озаглавен Toto IV, който носи със себе си и големия комерсиален успех. От него са абсолютните хитове "Rosanna" и "Africa", за които Toto получават 7 награди Грами. Що се отнася до стила на групоата, то той може да се определи като "Тото", но според класическите дефиниции, е някъде около хард рок, поп рок и прогресив рок.

През 2015 г. Toto издаде първия си нов студиен албум от десет години - TOTO XIV.  Той дебютира в Топ 10 в девет страни по света и се превърна в техния най-успешен албум от 1988 г. в САЩ и Великобритания. През 2016 г. те издадоха Live At Montreux (Blu-Ray / DVD).

Концертът, който ви предлагаме, е качен наскоро, но е от една специална вечер на 21 ноември 2020 г., когато Стив Лукатър, Джоузеф Уилямс и Дейвид Пейч се появяват с новия състав на Toto за глобално събитие от Лос Анджелис, Калифорния. Към тях за тази следваща глава от тяхната незаличима история се присъединяват басистът на новата група Джон Пиърс (Huey Lewis and The News), барабанистът Робърт "Sput" Сийрайт (Ghost-Note / Snarky Puppy) и клавиристът / беквокалист Стив Маджора (Robert Jon & The Wreck). Клавиристът Доминик "Ксавие" Таплин (Prince, Ghost-Note) и мултиинструменталистът / вокалист Уорън Хам (Ringo Starr) продължават мандата си в ансамбъла. Това бележи петнадесетата инкарнация на състава на Toto що се отнася до членовете на групата или музикантите, които са се присъединили или излезли.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини