Стикери за 100% ваксиниран персонал в Албена

Местата у нас, където 100 на процента от персонала са били ваксинирани срещу COVID-19 ще получат специални стикери, издадени от министерствата на туризма и здравеопазването. Първият беше поставен днес в един от хотелите в комплекс Албена от министър Стела Балтова и главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Идеята е стикерите да позволяват по-успешно рекламиране на местата, защото са безопасни за гостите.

Кунчев поясни, че ще разпореди регионалната здравна инспекция служителите в морските селища популяризират новата инициатива сред собствениците на хотели и ресторанти. Неговата лична позицията е, че работодателите трябва да бъдат активни и дори да "натискат" служителите им да се ваксинират. Той уточни, че не го е направил означава уволнения, а по-скоро да предложи допълнителни стимули за тези, които са имунизирани.

В Албена броят на ваксинираните служители вече надхвърля общо 70 на сто, а комплексът разполага с център за ваксинация. Освен това е осигурена база за настаняване на тези, които може да бъде заразен с COVID-19, добави Кунчев.

Той каза, че честотата на COVID-19 в България е стабилна намалява, но че това не означава да бъдете небрежни. За през изминалата седмица България беше 23-та по заболеваемост през Европа, като само пет държави имат малко по-добри показатели, обясни Кунчев.

Процесът на ваксинация трябва да бъде фирмена политика, каза Министър Балтова. Според нея много настаняване заведения в страната вече предлагат ваксинация на гости. Като добър пример в това отношение тя открои Константин и Елена, където хотелите предлагат и двете - и ваксинация, и PCR тестове. Добрите практики също присъстват в южното Черноморие и те трябва да бъдат максимално популяризирани, за да може секторът да работи още по-добре, обобщи Балтова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини