Румен Попов е избран за заместник-апелативен прокурор на Пловдив

    Днес, 9 юни 2021 г., Прокурорската колегия на ВСС избра Румен Попов за заместник-административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив.

    Това става в края на втория му мандат като окръжен прокурор на град Пловдив.

    Румен Попов има 21 години стаж като магистрат.

    Започнал е работа за кратко време като адвокат, след което е бил младши прокурор в Районна прокуратура – Пловдив и обвинител в същата прокуратура.

    Впоследствие е работил 6 години като съдия в Районен съд - Пловдив.

    В Окръжна прокуратура – Пловдив е магистрат от 2010 г., като е неин административен ръководител през последните два мандата.

    На заседанието на Прокурорската колегия на ВСС  днес за изпълняващ функциите административен ръководител на Окръжна прокуратура - Пловдив бе избрана Ваня Христева. 

    До момента тя изпълняваше длъжността на заместник – апелативен прокурор на град Пловдив.

    Ваня Христева е завършила специалността „Право“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ – град Варна.

    Има юридически стаж от 22 г., който е само в съдебната система. 

    Първоначално е работила като съдебен кандидат в Окръжен съд – Стара Загора, била е следовател в Окръжните следствени отдели в Стара Загора и в Пловдив, след което е била прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Окръжна прокуратура – Пловдив и Специализираната прокуратура, град София.

    Ваня Христева е избрана за изпълняващ функциите окръжен прокурор на град Пловдив по предложение на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив – Тодор Деянов.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини