16 °C

Румен Попов е избран за заместник-апелативен прокурор на Пловдив

  Днес, 9 юни 2021 г., Прокурорската колегия на ВСС избра Румен Попов за заместник-административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив.

  Това става в края на втория му мандат като окръжен прокурор на град Пловдив.

  Румен Попов има 21 години стаж като магистрат.

  Започнал е работа за кратко време като адвокат, след което е бил младши прокурор в Районна прокуратура – Пловдив и обвинител в същата прокуратура.

  Впоследствие е работил 6 години като съдия в Районен съд - Пловдив.

  В Окръжна прокуратура – Пловдив е магистрат от 2010 г., като е неин административен ръководител през последните два мандата.

  На заседанието на Прокурорската колегия на ВСС  днес за изпълняващ функциите административен ръководител на Окръжна прокуратура - Пловдив бе избрана Ваня Христева. 

  До момента тя изпълняваше длъжността на заместник – апелативен прокурор на град Пловдив.

  Ваня Христева е завършила специалността „Право“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ – град Варна.

  Има юридически стаж от 22 г., който е само в съдебната система. 

  Първоначално е работила като съдебен кандидат в Окръжен съд – Стара Загора, била е следовател в Окръжните следствени отдели в Стара Загора и в Пловдив, след което е била прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Окръжна прокуратура – Пловдив и Специализираната прокуратура, град София.

  Ваня Христева е избрана за изпълняващ функциите окръжен прокурор на град Пловдив по предложение на административния ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив – Тодор Деянов.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини