Гимназиите в Първомай изпратиха своите абитуриенти

    Зрелостниците от двете гимназии в град Първомай днес се разделиха със своите учители, училища и знамената.

    21 абитуриенти от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“  казаха „Сбогом“ и „Благодаря“ на учителите си.

    Ритуалът по предаване на знамето беше изпълнен символично, за да бъдат спазени предписанията за противоепидемичните мерки. През следващата година знаменосец на училището ще бъде Любомир Славчев, а негови асистентки – Станимира Кисова и Йоана Грозева.

    След церемонията към небето полетяха 21 бели балона, а учениците броиха до 12. По традиция абитуриентите се отправиха на извънградска разходка. Заедно със своята класна Светлана Найдева те посетиха манастира „Св. Атанасий“ в село Златна ливада.

    Випускниците на Професионалната гимназия тази година са 50. „На добър час!“ им пожела директорът на училището Росица Генова. От името на родителите майката на един от  абитуриентите благодари на учителите и също пожела попътен вятър на порасналите им вече деца. Ежегодното слово на зрелостниците беше поднесено от Атанас Ицов. Оригинално и много емоционално прозвуча поздравът на Жанета Стоянова – класен ръководител на паралелката механизатори. Единственото ѝ напътствие бе зрелостниците да ценят времето, защото то е единственото, което не се връща и им пожела: „Успявайте да правите баланса на живота си, без да отчитате загуби. Поне в 80% от случаите. Желаем ви да  имате силата на V-образен дванадесетцилиндров двигател, ала когато е необходимо, да ставате и трансмисия, за да преобразувате енергията си в напредък. Защото светът вече се променя много бързо. Всички го разбрахме през последните две години. Не го оставяйте да ви избяга и да се скрие от вас. И бройте! И до дванадесет! И след дванадесет! И отзад напред!“… след което заедно с другите две класни ръководителки - Мария Кръстева и Мария Банялиева - броиха от 12 до 1 както преди излитане.

    Новата знаменна група на ПГСС „Васил Левски“ ще бъде водена от Михаил Манахилов, а негови асистентки ще са Ана Янева и Даниела Петрова.
    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини