Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ с нов проект

Дори и в условията на пандемия нашите любознателни ученици продължават с радост и голямо желание да работят по международни проекти.

Поредното предизвикателство, превзето с устрем от Златаровци е по програма eTwinning. Проектът с име “It is time to break prejudices“(„Време е да преодолеем предразсъдъците“) се реализира съвместно с учители и ученици от Португалия, Турция и Хърватия. На първата онлайн работна среща, проведена на 28 април 2021г. , възпитаниците на гимназията: Димитър Арабаджиев, Павел Генов, Денис Мюмюн и Емре Моллаапти споделиха със своите връстници от чуждите страни презентации на английски език, свързани с любимите им фестивали в България. Събитието протече гладко и предизвика интерес и вълнение сред всички участници. Предстоят още такива срещи, при които децата да представят и дискутират теми, заложени по план.

В рамките на допустимото време за реализирането на проекта, учениците ще  усъвършенстват уменията си да общуват на английски език и ще придобият нови знания и умения за работа с Web2.0,Padlet, Emaze, Zoom,Mentimeter. Всички дейности по проекта ще бъдат осъществявани в електронна среда.

Ръководството на гимназията пожелава успех на екипа от ученици и учители, изпълняващи дейностите по проекта.

Това съобщиха от ръководството на Професионалната гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини