Фестивалът за улични изкуства "6Fest" с ново тридневно издание в Пловдив

Седмото издание на Фестивала за улични изкуства "6Fest" ще представи мултижанров тридневен фестивал в Пловдив с цирк, улични музиканти и танцьори, огън, театър и др. на 14, 15 и 16 май 2021 г. Това съобщи Момчил Цонев - организатор на събитието.

"6Fest" ще бъде открит на площад "Централен" с театралната пантомима "Необичайни срещи". След залез слънце е предвидено огненото шоу базирано върху музикални мотиви от българския фолклор. Първата вечер ще завърши с танцово-китарен латино спектакъл "Латино нощ".

Вторият фестивален ден започва с парад на кокили в Цар Симеоновата градина, а след това до Виенския павилион ще има цирково-музикално представление "Circus surprise", което е смесица между музика на живо, жонглиране, танци и артистични етюди с публиката. Карнавално джаз настроение ще придаде дефилето на "Марица брас бенд", което ще тръгне от Джумая Джамия и ще стигне до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, където ще има съвместно участие с танцовата формация "Lindy Hop" Пловдив. Втората фестивална вечер ще завърши с 2-часов диджей сет на Falshimento - музикално радио шоу.

В третия фестивален ден (неделя) гости ще бъдат артистите от Клуб по огнени изкуства "Divinitas".Това е първият официално регистриран клуб по въртене на огън в България. Артистите ще се разходят на кокили по алеите в Цар Симеонова градина, а Кулминацията е огненият им спектакъл "Свръх огън" на площад "Централен". В него артистите ще използват над 15 огнени уреда и пироефекти като огнени ветрила, факли, мечове, обръчи, змии, криле и огнено слънце. За гостите на "6Fest" ще има и специална изненада - горящ надпис.

Входът за всички събития е свободен, при спазване на актуалните противоепидемични мерки. Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от културния календар на града за 2021 г.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини