Григор Димитров чака Рафа Надал на осминафинал в Монте Карло

Изображение 1 от 2

    Григор Димитров постигна втората си победа на турнира от сериите Мастърс ATP 1000 в Монте Карло. Гришо се наложи със 7:6(3), 6:4 над представителя на домакините Жереми Шарди.

    На осминафиналите от турнира Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Рафаел Надал и Федерико Далбонис.

    Григор започна трудно мача днес, загуби първите две точки в своето подаване. При 0:30 успя да обърне развоя на гейма и да го спечели. В началото на втория гейм Шарди допусна две непредизвикани грешки. След това французинът изравни - 30:30, но се стигна до възможност за пробив пред българина. Шарди направи двойна грешка и Димитров го осъществи. След това Григор поведе с 3:0. Шарди спечели първи гейм в сета и намали изоставането си на 1:3. Гришо отговори блестящо, след като спечели своето подаване на 0 и поведе с 4:1. Шарди успя да спечели сервиса си и да намали изоставането си на 2:4. Григор стигна до 5:2. Съперникът му спечели на 0 и намали изоставането си - 3:5. След това реултатът стана 4:5. Неприятностите за Димитров продължиха и се стигна до равенство. Григор все пак успя да се измъкне и да поведе с 6:5. Френският тенисист спечели на нула своето подаване и отново изравни резултата - 6:6. В тайбрека Гришо направи ранен пробив за 2:0, но след това се стигна до 2:2. Димитров отново проби за 4:3. След това българинът спечели двете си подавания и поведе с 6:3. Накрая Шарди изпрати топката в аут, а Гришо спечели първия сет в тайбрека със 7:3. 

    Вторият сет започна с 1:0 за французина. След това Гришо стигна до гейм на нула за 1:1. Шарди също не загуби нито точка за 1:2. Григор доста повиши нивото на отиграванията си и пак изравни - 2:2. Втората двойна грешка на Шарди доведе до 0-30, а после късмет при ретура на българина му осигури три шанса за пробив. Сбъркан форхенд на французина направи брейка факт - 3:2.

    Димитров трябваше да защитава две точки за рибрейк, но се справи убедително с печеливши форхенди за 40-40. Два мощни форхенда на Гришо провокираха неточност от другата страна на корта и той пак се опази от рибрейк, а после поредни добри сервиси свършиха работа за 4:2.

    Пресилен форхенд на Шарди пак изведе Гришо до брейк-бол, но сервиращият излезе на мрежата за отразяването му. Все пак с кански мъки французинът взе подаването си и намали на 4:3, за да запази интригата в сблъсъка. Григор обаче демонстрира нагледно, че изобщо не е притеснен от изпуснатите шансове за брейк и си спечели сервис-гейма сравнително бързо за 5:3.

    Грешно решение на Григор да атакува топка, която вероятно щеше да излезе в аут, позволи на съперника му да стигне до 5:4. Неуспешна къса топка и сбъркан бекхенд на Гришо донесоха малко напрежение при 15-30, но дори без помощта на първия си сервис световният номер 17 затвори мача за 1 час и 43 минути.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини