Мачът между Джошуа и Тайсън Фюри вероятно ще се проведе в Близкия изток

Дългоочакваният мач за световните титли по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри вероятно ще се проведе в Близкия изток. Това съобщи промотърът на Джошуа Еди Хърн. Двете британски звезди постигнаха споразумение за мач, който да излъчи абсолютен световен шампион в тежката категория.

Джошуа притежава поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Световната боксова асоциация (WBA), докато във Фюри е най-ценната от титлите - тази на Световния боксов съвет (WBC). Победителят от този мач ще обедини всички пояси.

За последно абсолютен световен шампион в тежката категория имаше между ноември 1999 и април 2000 г., когато Ленъкс Люис държеше три пояса (титлата на WBO тогава не е считана за една от значимите).

Еди Хърн потвърди, че съществува вариант и за мач в Европа, но според него шансовете са малко. Компанията му Matchroom Boxing ще предложи няколко места за мач на 24 юли.

"Няма идеална ситуация, ако имаше такава сигурно щяхме да сме на "Уембли" пред 100 хиляди души. Но честно казано, не знам дали Тайсън ще приеме подобна оферта, ще видим. Много е възможно да има мач в Близкия изток в зала. През лятото там е много горещо, но има няколко зали, които са готови да приемат такъв мач пред около 20 хиляди души", каза Хърн.

Саудитска Арабия вече изрази желание да бъде домакин на още един мач за световните титли. През декември 2019 г. в Дирия Джошуа си върна световните титли след успех над Анди Руис.

В последните дни щабовете на двамата боксьори отново влязоха в спор, като Фюри даде срок от три дни за определяне на дата и място на първата среща. Споразумението между Фюри и Джошуа е за два мача.

"Въпреки желанието на някои да има мач по-късно през годината, аз държа първата среща да бъде през лятото", каза още Хърн.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини