Лос в басейна изненада канадци

Жители на в Шербрук, Канада - квартал на практика в сърцето на града, имали неочакван посетител. Лос преминал по улиците и паднал в плувен басейн в двора на къща.

Осемгодишната Джоел Принс забелязала голямото животно, докато отивала на училище с баща си и сестра си. "Той беше голям като кон", казва тя пред CBS. Момичето видяло как лосът потеглил към задния двор на съседи. Малко по-късно полицията получила съобщения, че лосът е паднал в басейн.

Лосът прекарал над час в басейна, преди да бъде упокоен и изваден от служители от Министерството на горите, дивата природа и парковете. Осем полицаи и четирима агенти за дивата природа за по-малко от час го измъкнали от водата и го натоварили на ремарке, за да го транспортират до близката гора.

Съседите били шокирани да видят голямото животно в района, особено в жилищен район, толкова близо до центъра на града.

Марко Феста-Бианше, професор по екология в l'Université de Sherbrooke, казва пред CBS, че подобни инциденти "не са много чести, но не се случват за първи път". По снимките, които е видял, той смята, че животното е млад мъжки, а те могат да се скитат надалеч. "Вероятно просто се е загубил", преполага той.

Лосът вероятно се е изплашил, може би е бил дезориентиран от трафика и е паднал в басейна, докато е търсил гористо убежище, предполага експертът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини