Нидерландци си гледат канабис в село Косарка

Изображение 1 от 2

    Криминалисти от районното полицейско управление в Дряново са разкрили оранжерия за канабис в село Косарка. Иззети са голямо количество канабис и таблетки екстази. Двама са задържани, а операцията е проведена под надзора на прокуратурата. Това съобщиха днес от ОД на МВР в Габрово.

    Вчера дряновските криминалисти претърсили къща в село Косарка, обитавана от 53-годишен нидерландски гражданин и 54-годишна негова сънародничка. Установено било, че една от стаите в дома е приспособена и оборудвана като оранжерия за отглеждане на канабис. Полицаите иззели рефлекторна лампа, два вентилатора, електронен термометър и други вещи за отглеждане на наркотичните растения. Иззети били 15 растения с листна маса един килограм и 118 грама, близо 400 грама суха зелена листна маса, които реагирали при наркотеста на канабис, както и таблетки екстази.

    Двамата чуждестранни граждани са задържани за срок до 24 часа. По случая е започнало досъдебно производство, а работата по документирането на престъплението продължава под наблюдението на прокуратурата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини