Бюлетините пристигнаха. Очакват се и машините за гласуване

Под засилена полицейска охрана в Първомай пристигнаха бюлетините за предстоящите избори за народни представители на 4 април тази година. Те бяха транспортирани от Пловдив, като на място бяха посрещнати от секретаря на Общинска администрация Ана Николова. Общо 21 600 бюлетини бяха разтоварени пред сградата на Общината. Броят им е почти равен на броя гласоподаватели по списък. Заради машинното гласуване се очаква да са нужни по-малък брой хартиени бюлетини. Освен бюлетините бяха доставени още протоколи, чернови и списъци, като всички те ще се съхраняват в В ОбА при строги мерки за сигурност и денонощна охрана.

В наличност са вече и всички материали, които са необходими за провеждане на избори в пандемична обстановка – дезинфектанти, предпазни облекла, маски и други.

Машините за гласуване ще пристигнат в събота, ден преди изборите и ще се съхраняват от Полицейското управление. Машинен вот ще може да бъде упражнен почти навсякъде – с изключение на Добри дол, Поройна и Драгойново.

Изборните книжа, предпазните материали  и машините ще бъдат раздадени на секционните комисии в събота следобед.

Мобилна секция за хора с увреждания ще има и тази година. На 30 март изтече срокът за заявления за подвижна секция за карантинираните в общината. Такава секция няма да има, защото не е подадено нито едно заведение. Това означава, че около 200 гласоподаватели - под карантина и болни няма да упражнят правото си на глас.

Кметът на общината Николай Митков  издаде заповед, с която се забранява продажбата и сервирането на алкохолни напитки на обществени места от 23:00 часа на 3 април до 20.00 часа на 4 април 2021 г. Изключения са възможни за предварително планирани мероприятия.

В същото време са забранени и мероприятия на открито, които биха създали предпоставки за нарушаване на обществения ред.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини