Цветанов пред производители и търговци в Хасково: Патентният данък в разширен обхват, ще даде възможност на малкия бизнес да се развива

    Разширяване обхватът на патентния данък, ще даде възможност на малкият бизнес да се развива по-спокойно. И това е част от управленската програма на ПП Републиканци за България.

    Основни моменти от нея, в естествен разговор с производители, търговци и купувачи на Зеленчуковия пазар в Хасково, сподели днес председателят на формацията Цветан Цветанов. Той беше придружен от заместника си Павел Вълнев, водачката на кандидат-депутатската листата за 29МИР-Хасково Радостина Циркова и част от останалите участници в нея.

    „Имаме прекрасна кандидат-депутатска листа в Хасково, с млади хора, хора на бизнеса. Хора, които са местни, а някои от тях са били навън и са избрали да се върнат в България и да се реализират тук“, представи местните кандидати за парламента Цветан Цветанов.

    „За какво да се върнат тук!?“, контрираха пазарджиите към него.

    Като ясен пример за мотивация и с желания за промяна на статуквото, той посочи водачката на листата за депутати с номер 21 за Хасковски регион- Радостина Циркова.

    “Завършила е обучението си в чужбина, живяла е в Италия и сега е тук.“

    Като добър пример за реализиран човек навън и завърнал се отново, за да продължи да работи в родината, Цветанов даде и заместника си в политическата формация - Павел Вълнев.

    „Той е човек, който 20 години е живял в Щатите. Чрез него искаме да засилим връзката и с българите зад граница. Да дадем възможност на успелите българи в чужбина. Така че се надявам през 21-ва година, с номер 21 в интегралната бюлетина, да подкрепите Републиканци за България за държава с правила!“, призова той.

    Като една от тежките теми за по-малките градове, продавачите на пазара отбелязаха обезлюдяването им.

    „Хасково се води 100-хиляден град, но надали имаме реално 30-хиляди души!“, каза един от търговците. В отговор председателят на Републиканци за България посочи, че именно затова е нужна подкрепа към младите и тези, които са готови направят промяната.

    Семейство пазарджии споделиха с него и част от трудностите, с които ежедневно се сблъскват, като представители на дребния бизнес. Цветанов им отговори, че с екипа си са обмислили концепция за промяна и намаляване на административната тежест точно в посока на малкия и дребен бизнес.

    „Програмата на нашата партия, в икономическата си част, предвижда плоският данък да остане, но същевременно да бъде разширен като обхват патентният данък. Защото ние смятаме, че със сигурност трябва да се намали административната тежест върху малкия бизнес, върху т.нар. семеен бизнес, защото сега всеки иска от вас да вземе, а не да ви даде възможност да работите. Знаем, че това, което предлагаме ние, ще бъде работещо и ще даде възможност на семейните, малките бизнеси да се развиват.“ Той бе категоричен, че всички ненужни разходи, които хората от бизнеса правят, трябва да бъдат ограничени и даде пример с Наредба 18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

    „Много от хората в малкия бизнес направиха вложения по изискванията на Наредба 18, която искаха да прокарат, а накрая тя беше отменена. Ето това ние искаме да избегнем.“, подчерта Цветанов.

    Търговците от Зеленчуковия пазар се оплакаха и от високите наеми на масите и обектите, като дадоха пример с далеч по-ниските цени на подобни тържища в други градове.

    „В Хасково пазарът е на концесия. Този пазар трябва да бъде изцяло променен. Той трябва да бъде общински. Тази промяна да се случи, е един от ангажиментите, които аз лично ще поема, като депутат“, обеща им водачката на кандидат-депутатската листа за Хасково Радостина Циркова.

    Изкуственото разделение по етнос и оказването на натиск от определени партии в смесените райони, беше друга от засегнатите теми от хората на пазара.

    „В смесените райони мюсюлманското и християнското население се разбираме чудесно по между си, но политиците ни разделят изкуствено. За да се прекрати това трябва централно решение. Машината ДПС ни смазва. Хората трябва да бъдат успокоени, защото народът няма никаква вина за изкуственото напрежение, което се създава“, посочи пред Цветанов възрастен мъж.

    „Проблемът е, че ДПС е заедно с ГЕРБ. Това е и нашата констатация. Затова и в нашата партия ние даваме равни шансове на всеки, независимо от неговата принадлежност. Знаем, че само заедно сме по-силни“, отговори му председателят на Републиканци за България.

    На пазара не липсваха и остри критики към политиците като цяло. Цветанов изслуша недоволството на хората от начина им на живот и негативното отношение към партиите изобщо, от липсата на работни места и ниските доходи.

    „За да се коригира всичко това, към такава промяна сме тръгнали и ние. Вие имате избор, направете го“, се обърна той към критиците.

    При разходката му на зеленчуковото тържище не липсваха и свежи моменти. Предизвикани от една от търговките, която се оказа и производител, Цветан Цветанов и Радостина Циркова се спряха пред масата й със свежи зеленчуци. Със сладки приказки жената обаче успя да ги убеди да си тръгнат с пълни чанти от стоката й-вместо с по една маруля, с по две, и в добавка и с връзка пресен лук за салатата.

    „Имал съм много срещи с хора на бизнеса, с търговци в цялата страна, но вие сте една от най-добрите, които съм срещал.“, призна й Цветанов на изпроводяк.

    По-късно кандидатите за депутати  се срещаха с представители на трудно чуващите в града. В листата на Републиканци за България на осмо място е техният представител -Златко Мутафчиев, който успешно развива собствен бизнес.


     

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини