До 31 март се кандидатства за подпомагане на местната култура

До 30.06.2021 г. е удължен срокът за изпълнение на дейностите за проекти, одобрени през 2020 г. по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково. Това става във връзка с решение на Общинския съвет от 26.02.2021 г., съобщиха от кметството.

Съгласно решението на ОбС средствата за финансиране на местната култура за 2021 г. възлизат на 170 000 лева. Срокът за кандидатстване за 2021 г. с проекти по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково се извършва на два етапа: първият етап е до 31 март 2021 г., а вторият етап е до 31 май 2021 г.

Втори етап на кандидатстване се провежда само при наличие на остатък от неразпределени на първия етап финансови средства от определения общ годишен размер на финансовите средства за финансово подпомагане на местната култура.

От 2021 г. чрез Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково се дава възможност за финансово подпомагане на утвърдени значими събития - традиционни фестивали, с минимум 5-годишна история на провеждане в град Хасково и които допринасят за културата, туризма и икономиката на града.

За отчитане на направените разходи с получените по реда на Наредбата финансови средства организациите и лицата, получили средствата, съставят отчет по образец, който се представя в деловодството на Община Хасково най-късно до 30 дни след приключване на дейностите по всеки одобрен проект. Организациите и лицата, които не са представили отчет в този срок следва да възстановят получените средства в срок до 15 дни след получаване на писмено уведомление от страна на комисията.

Местните културни организации, културни институти, сдружения и творци, в срок до 15 март 2021 г. могат да подават в деловодството на община Хасково своите предложения за членове на експертната комисия за разпределение на финансовото подпомагане, които трябва да са с опит и дейност в областта на културата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Критиков
    3 -1
    18:40, 8 мар 2021
    Дайте нещо на заслужилия артист на Хасково Гочо Павлов. Незабравими са му ролите на фикус и електрически стълб, които изигра.

Случаен виц

Последни новини