Президентът Румен Радев обяви датата на изборите - 4 април

Президентът Румен Радев обяви 4 април за дата на парламентарните избори.

Днес подписах указ за провеждане на парламентарните избори на 4 април, една седмица след първата възможна дата, посочи държавният глава в свое обръщение към народа.

Тази седмица следва да бъде максимално оползотворена, апелира той. Очаквам всички институции и ръководството на парламента да работят така в това време, че да гарантират здравето и правото на глас на всеки български гражданин и да го убедят, че неговият глас ще бъде коректно отчетен, посочи Радев.

Президентът отбеляза, че се е откроила необходимостта от промени в Изборния кодекс, които не бива да се изчерпват само с осигуряване правото на глас на хората под карантина.

Той заяви, че очаква законодателят да разгледа и гласува и други, не по-малко важни предложения, като гласуване по пощата на българите в чужбина, видеонаблюдение в изборните секции и излъчване на процеса на преброяване на бюлетините, справедлив достъп до медиите по време на предизборната кампания.

Въпросите са повече от отговорите, посочи държавният глава и призова здравните власти да посочат ясни мерки за гарантиране на безопасни правила. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 -2
    20:47, 15 яну 2021
    Най-слабият президент на България! Пълен идиот! От гаф на гаф!

Случаен виц

Последни новини