20 °C

Разследват трима за наркотици и лихварство, заловени с участието на първомайски полицаи

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за лихварство и притежание на високорискови наркотични вещества с цел разпространение – метамфетамини, съобщават от пресцентъра на ведомството.

На 4 януари 2021 г., в гр. Първомай, при съвместна операция на РУ на МВР – Първомай, отдел „Икономическа полиция“ и отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, е задържан Я.С., на 26 г., от гр. Първомай. Той управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес“, като е спрян за проверка в града и при извършените процесуално-следствени действия е установено, че е шофира  след употреба на наркотични вещества.

Намерени са наркотични вещества – метамфетамини. Събрани са доказателства и за извършвана от него лихварска дейност в периода  от 2019 г. до края на 2020 г.

Установени са и други лица, които имат отношение към държане и разпространение на наркотични вещества – метамфетамини, включително и лицето, от което Я.С. се е сдобил с наркотиците.

В тази връзка са задържани М.С., на 29 г., от с. Крушево, обл. Пловдив, и С.Г., на 29 г., от гр. Чирпан, обл. Стара Загора.

Установено е, че М.С. е придобил от С.Г. наркотици – метамфетамин на 04.01.2021 г., като на същата дата ги е разпространил на Я.С. и на още едно лице – А.Г., от с. Крушево, обл. Пловдив.

По отношение на А.Г. се води досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура – Пловдив, за държане на наркотични вещества. При извършени претърсвания в домовете на С.Г. и А.Г. са открити и иззети високорискови наркотични вещества – метамфетамини.   

Събрани са доказателства, че през 2019 г. и 2020 г., Я.С. е извършвал по занятие банкови сделки, като е предоставял без съответното разрешение парични заеми срещу лихва на множество лица от района на гр. Първомай, обл. Пловдив.  За парите, които е предоставял в заем, Я.С. е вземал лихва от порядъка на до 40 % месечно. При претърсване в дома му е намерена тетрадка, в която той е записвал длъжниците и предоставяните на заем суми. 

По отношение на Я.С. са повдигнати обвинения за извършване на банкови сделки по занятие без разрешение – престъпление по чл. 252 ал. 2 вр. ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание  „лишаване от свобода“  от 5 до 10 г., глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация на имущество, както и за държане на високорискови наркотични вещества – метамфетамин – престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 г. и глоба от 2 000 до 10 000 лева, както и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1 500 лева.

На М.С. и на С.Г. са повдигнати обвинения за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамин – престъпление по чл. 354а ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева. 

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Parwomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини