Борис Джонсън обяви скорошно затягане на мерките в Англия

Британският премиер Борис Джонсън каза днес, че няма съмнение, че правителството ще трябва да въведе по-строги мерки за справяне с новия ръст на случаите на коронавирус, предаде Ройтерс.

Рестрикциите в Англия скоро ще бъдат затегнати с цел овладяване на бързо влошаващата се епидемична ситуация, заяви Джонсън. Той предположи, че средните училища може и да не бъдат отворени този месец.

Новите случаи на КОВИД-19 се увеличиха рязко във Великобритания през последните седмици заради идентифицирания първо в тази страна по-заразен щам на коронавируса. Вчера бяха отчетени 55 000 новозаразени за едно денонощие. Броят на починалите от Ковид-19 надхвърли 75 000 - показател, по който Великобритания се нарежда на второ място в Европа след Италия.

По време на посещение днес в болница, за да види първите хора, поставящи си ваксината на компанията Астра Зенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет, британският премиер заяви, че страната е изправена пред задаващи се "тежки, тежки" седмици.

"Ако погледнете числата, няма съмнение, че ще трябва да въведем по-строги мерки, и ние ще ги обявим своевременно", каза Джонсън и добави: "Наистина разпространението на вируса бележи ръст."

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини