Лекар от Димитровград е сред 6-мата новозаразени с коронавирус

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 22 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и починали - 3, информират от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково –8; Димитровград – 6; Харманли – 2; Свиленград – 3; Тополовград – 1; Минерални бани – 1; Стамболово – 1; 

 Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: 

Лекар от МБАЛ Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково и община Димитровград и медицинска сестра от МБАЛ Харманли.

Починали са: мъж на 85 години от община Хасково, диагностициран на 26 ноември, с хронично белодробно заболяване;мъж на 73 години от община Хасково, диагностициран на 18 ноември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване; жена на 57 години от община Минерални бани, диагностицирана на 26 ноември, с хематологично заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2326. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 149. На домашно лечение са 1306 човека, починали са 118, напълно излекувани са 753 човека, а под карантина - 1070.

Един от установените случаи, съобщен през вчерашния ден, е прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини