0 °C

С какво можем да помогнем на медици и пациентите в COVID сектора на димитровградската болница

Направихме запитване към болницата в Димитровград от какви консумативи имат нужда, за да могат да помагат възможно най-добре на болните пациенти в COVID сектора. От болницата не търсят финансови средства, а призовават за материални дарения на консумативи, от които има спешна нужда. Всеки, който има възможност и желание, може да направи дарение за да помогне на местните медици и пациентите, които са настанени в болницата с коварната инфекция. Към момента covid-сектора на МБАЛ "Света Екатерина" е пълен, същото е положението в областта и в голяма част от болниците в страната. Всяко легло за лечение е важно и ценно, но то трябва да бъде обезпечено с медицинска грижа и консумативи.

Съветници събират средства в помощ на Ковид отделението в местната болница - може и вие да помогнете

За лечението на пациентите в сектора за COVID се разширява кислородната инсталация с още 8 легла, но фирмата-изпълнител към този момент не може да достави нужните за инсталацията - Редуцил вентил за високо налягане /от 200 до 250 атмосфери/ - 6 броя и Ротаметър за кислород - 9 броя. Призоваваме всеки, който има възможност да помогне с тези консумативи, да откликне на призива за помощ. Тези компоненти ще са нужни, за да може от другата седмица да се доставя кислород на допълнителните 8 легла, до които ще бъде разширена кислородната инсталация на болницата. Болницата има нужда и от маски за обдишване с кислород - 30 броя за пациентите настанени в COVID-сектора.

Непрестанна нужда медиците имат и от лични предпазни средства - еднократни гащеризони и предпазни маски с висока степен на защита KN95, които ги предпазват от заразата, за да могат да са здрави и да помагат на пациентите.

Ако имате желание и възможност да окажете помощ на медиците и пациентите в Димитровград, може да се свържете с болницата на следните телефони:

Относно редуцил-вентилите, ротаметрите и кислородните маски - лице за контакт Васка Василева - Организатор административно стопански дейности тел. 0886 180 628
За личните предпазни средства и други - лице за контакт Лиляна Димитрова - Организатор материално техническо снабдяване тел. 0886 181 035

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ма
  Марина
  7 -1
  21:53, 28 ное 2020
  Табака да ги достави,нали завлече 700000 от болницата.ще ги вземе от Стефан,който му ги осигури тогава.

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
22 яну 2021
Последни новини