25 ноември - Международен ден за борба с насилието над жени

Насилието над жени и момичета е една от тихите форми на нарушение на човешките права в света, защото от страх за живота си и срам от общността, от страх от последствията за тях или децата, жертвите рядко подават сигнали, свидетелстват и завеждат съдебни дела.
Ако насилието във Вашето семейство съществува отдавна и насилникът вече е свикнал с Вашата покорност, съпротивата може само да го провокира за по-решителни действия – може да се стигне дори и до убийство, породено от страха, че неговата “вещ” се е изправила срещу него, могат и да не те наранят физически, но да те накарат да се чувстваш нищожен с думи отношение и пренебрежение.
“Не мълчете, не търпете! Потърсете помощ, разкажете и се спасете навреме. Дължите го на себе си, на децата си. Спрете насилието, не бъдете жертва!”
От Клуб на жените "Родопчанка" – гр. Смолян, казват, че мисията им, като гражданска организация, регистрирана в обществена полза е да работят за предотвратяване на всякакво насилие над жени и момичета. "Ние можем да ви помогнем! Споделете с нас на Е-mail: club.r@abv.bg  Анонимността ви е гарантирана!", добавят от клуба.
По повод 25 ноември - Международния ден за борба с насилието над жени, Български фонд за жените издава първия по рода си албум „Вечните хитове на България“, в който единадесет музикални хита ще звучат така, както ги чуват милиони български жени, но никога не са звучали по радиото. Официалната премиера ще бъде на 25 ноември в 18.30 ч. 
Каним ви на промото на албума с ФБ линк към събитието:
https://www.facebook.com/events/390480425723557/
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини