14 °C

Ловните дружинки осветиха знамената си на своя традиционен събор

Изображение 1 от 3

    На 26 септември 300 заклети ловци се събраха на ежегодния събор на Ловно рибарско дружество „Марица“ на стрелковия комплекс на дружеството. В условията на пандемия традиционното събиране бе съпроводено от редица условия и ограничения и се проведе малко по-късно от обичайното.  Гости на събитието бяха Данаил Тошков – главен секретар на Националния ловно рибарски съюз, представители на сродни организации и институции, представители на местната власт.

    Председателя на дружеството Тодор Баръмов даде старт на събора с пожелание за наслука и успехи в ловностопанските мероприятия.

    Той отправи специални благодарности към всички, които са съдействали за провеждането на организационните дейности.

    Поздравителен адрес от Община Първомай беше връчен от заместник-кмета Ружди Салим. „Вярвам, че всички Вие следвате пътя на традициите и пазите най-важните морални качества: любов към родината и нейната природа, братска всеотдайност и грижа за животинския свят“, се казва в него.

    За поредна година част от събора бяха различни състезания, в които ловците демонстрираха стрелкови умения. В отборното състезание по ловна стрелба първи станаха представителите на ЛРД- Милево, следвани от дружините на Първомай 2 и Богданица. Индивидуални победители са Борис Милев от ЛРД-Милево, Николай Милев от същата дружина и Желязко Илиев от ЛРД-Богданица. Точен мерник показаха и момчета и момичета до 14 години, синове и дъщери на съюзните членове. Победители станаха Мартин Точков и Ивайла Мандева. На съпътстващата киноложка изложба бяха избрани най-красивите ловни кучета, в която победител стана кучето на Севгин Мехмед - Атем.

    След награждаването на победителите, бяха осветени знамената на 24-те ловни дружинки. Водосветът беше извършен от отец Александър Ангелов, който пожела на всички добра слука и спазване на правилата

    За доброто настроение тази година се грижеше оркестър „Първомай“.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини