2012 ученици от Първомайско започват учебната година в условията на пандемия

194 първокласници от община Първомай влязоха в клас. Посрещнаха ги учителите им, които изразиха готовност всеотдайно да им предадат знания и умения, да ги подготвят за бъдещето им. Сложната епидемична обстановка промени реда на днешния празничен ден. 15 септември 2020 година е белязана от нетрадиционни атрибути – маски, шлемове, дезинфектанти...

Издигането на българския трибагреник и тържествата се проведоха по препоръки на здравното министерство в ограничен кръг ученици – от първи, пети и осми клас.

Въпреки това вълнението не напусна най-малките ученици. Безгрижното лято си отиде и сега предстоят дни, изпълнени с уроци, контролни, класни работи и упорит труд за над 2012 ученици в Първомай. в 13-те общински училища.

Наред с родители и педагогически колективи, кметът Николай Митков също пожела на учениците от 13-те първомайски училища „На добър час!“. „Светът на науката е интересен, каза той, но изисква постоянство и упоритост. Старайте се, подайте с вяра ръка на своите учители, за да Ви поведат по пътя на мъдростта и знанието“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини