Доброволци се включиха в гасенето на пожара в местността Старото лозе

Изображение 1 от 2

    И в момента продължава гасенето на пожара, възникнал в местността Старото лозе между селата Брягово и Драгойново. Над 20 доброволци от Първомай, Брягово, Драгойново, Буково се присъединиха към екипите на Пожарна безопасност и защита на населението и се включиха в борбата с огнената стихия, каза зам.-кметът Ружди Салим, който е ангажиран с гасенето.

    В рамките на днешния ден на територията на областта са възникнали множество пожари на големи площи, предимно предизвикани от запалвания на сухи стърнища и непригодни площи. За реагиране на всички сигнали и осъществяване на гасителните действия е ангажиран целият състав и наличната специализирана техника на РДПБЗН Пловдив. По разпореждане на директора комисар Мангараков началниците на районни служби създават организация съвместно с кметовете на населените места за привличане на доброволци в помощ на огнеборците. През последните часове, освен за големия пожар между селата Брягово и Драгойново, сериозен ресурс е насочен и на още две места. В с.Калояново гори обор с животни, а в с.Нови извор - стърнище на голям фронт, с опасност да обхване 500 дка слънчоглед.

    Отново ръководството на РДПБЗН Пловдив апелира за отговорност и недопускане на пожари в резултат на палене на огън на открити места. Усилията при гасенето на непригодни площи създават опасност самите населени места може да останат без пожарни автомобили. Пример за това е от вчерашния ден, когато от запалени треви в гробищния парк на гр. Кричим огънят обхвана гора. Днес в 11.00 от запалени сухи треви в гробищния парк на с. Червен огънят обхвана голяма площ и пожарникарите от Асеновград гасиха пожара в продължение на три часа. Наложи се да бъде пренасочен и екип от Пловдив да пази града.

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини