14 °C

Предстоят комисии по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи

 

 

Изнесен е графикът за провеждане на заседанията на комисиите съгласно Закона за собствеността и ползването на земеделски земи за стопанската 2020/2021 година или както е популярно – провеждането на заседание за изготвянето на заповед за ползване на белите петна.

"Масиви за ползване на земеделски земи се създават по споразумение между собствениците и/или ползвателите. Сключването на споразумението се ръководи от комисия за всяко землище на територията на общината. В състава на комисията се включват: кметът на населеното място, съответно кметският наместник или оправомощени от тях длъжностни лица, представител на общинската служба по земеделие и представител на областната дирекция "Земеделие".

Назначената от Областната дирекция по земеделия комисия е в състав Румелия Рашева, Янка Христева и Недялка Пенцова-Димитрова, а представител на ОД „Земеделие“ е Гюлбахар Наимова.  

„При изготвянето на проекта на разпределение в работата на комисията участват и собствениците и/или ползвателите на земеделски имоти в съответното землище, заявили изричното си желание за участие в процедурата за създаване на масиви за ползване", гласи член 37в от Закона.

Графикът на провеждане на заседание на комисиите е следният:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Още новини

Последни новини