Майката на падналото от 4-ия етаж дете, била изоставила синовете си

5-годишният Петко Бакърджиев, който оцеля по чудо след полет от четвъртия етаж в неделя следобед, е бил изоставен заедно с двете си братчета от майката Нина. Жената напуснала семейното жилище на димитровградския булевард „Димитър Благоев" №19 преди около месец.

Вчера Петко, 6-годишния Роко и Манол – на 1 годинка, били заключени в апартамента от бащата Петко Бакърджиев, който отскочил до пазара.

Силните пориви на вятъра отворили прозореца към терасата и петгодишният Петко прескочил през него, привлечен от люлещата се антена. Детето се хванало за нея и полетяло надолу към градинката пред блока.

Цяло чудо, че е оцеляло след падането от 10-12 метра, коментираха лекарите в хасковската болница. Петко има само счупени зъби и наранен бял дроб, но няма опасност за живота му, казаха от ОАРИЛ, отделението за тежки случаи.

Веднага след инцидента бащата е бил задържан в РПУ Димитровград. Държаха ме до сутринта като престъпник, а аз дори не знам къде се намират в момента децата, каза родителят на излизане от ОАРИЛ вчера сутринта, където бе пристигнал да види сина си (на снимката).



След като съпругата му го изоставила, Петко сам се грижел за трите деца. Стефка Ангелова, старши експерт в отдел „Закрила на детето" в Димитровград (на снимката долу) каза, че са издадени спешни заповеди за настаняване на 6-годишния Роко в хасковския дом за сираци „Проф. Асен Златаров". Малкият Милен пък засега е в детското отделение на димитровградската болница. След това вероятно ще се озове в хасковския дом „Надежда". Стартира процедура за отнемане на родителските права на бащата, казаха още социалните. Оттам допълниха, че със семейството са се занимавали няколко пъти досега, когато майката е изчезвала.



Родителите на Нина – Димитър и Въчка, живеят в димитровградското село Горски извор. Те казали на полицаите, че на дъщеря им предстои операция и се намира в София.

Според бащата Петко обаче Нина се крие в апартамент на хасковската улица „Одрин" 23. Намерих я там, но тя заяви, че не е добре и не може да се грижи за децата, каза бащата. До обяд днес Нина не бе потърсила сина си в ОАРИЛ, за да го види.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини