13 °C

Екатерина Захариева: Публичните изяви на правосъдния министър са крайно неприемливи

Министърът на външните работи и вицепремиер с ресор правосъдие Екатерина Захариева подкрепи министър-председателя Бойко Борисов, който забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да пише статуси в профила си във "Фейсбук". До крайната мярка се стигна, след като Кирилов предизвика възмущение чрез публикация (какво написа министърът четете тук), в която се опита да осмее акцията на Христо Иванов на плажа в "Росенец", където е т.нар. лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

При опита да стъпят на брега и да доближат резиденцията Иванов и негови сподвижници бяха изблъскани от гардове на Националната служба за охрана. Акцията отприщи поредица от събития, които доведоха до протестите с искания за оставка на главния прокурор Иван Гешев и на правителството на Бойко Борисов.

"С право премиерът забрани на правосъдния министър да изразява по този начин какво мисли. Той се опитва да направи каквото е възможно в работата си, но публичните му изяви са крайно неприемливи", добави Захариева.

Тя каза още, че е имала разговор с американския посланик Херо Мустафа. Повод за него стана позицията на посолството за протестите. В нея дипломатите обявиха, че "правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество". Според Захариева това не е позиция срещу кабинета, като е получила уверение в това лично от Мустафа.

Какво още каза външният министър вижте във видето.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Га
    Гаржу
    6 0
    14:08, 23 юли 2020
    Кате, Кате, грях божи. Завалийката са ся.та ут правосъдие колкото индианец ут пишеща машина.
  • 2
    Съ
    Съдия
    3 0
    15:14, 23 юли 2020
    Ой , ой , пък тоя Кирилов , много се сята !
  • 3
    19
    1992
    2 -1
    17:05, 23 юли 2020
    Херо Мустафа ви каза директно да си подавате оставките!Но ти си от "мисирките"на Б.....и трябва повече да ти се обеснява!
Последни новини