Антени за 5G се монтират без индивидуални разрешителни - нов регламент на ЕС

Европейският съюз днес прие нов регламент, целящ да ускори изграждането на 5G инфраструктурата чрез опростяване на режима за издаване на разрешителни, предаде ДПА.

Според новите правила антени могат да се монтират без индивидуални разрешителни, заяви говорителят на Еврокомисията Йохансе Барке, цитиран в прессъобщение.

Пускането на мобилната мрежа е оспорвано, като опасенията за сигурността заради китайския оператор на 5G Хуавей (Huawei) предизвикаха дипломатически спорове по цял свят, припомня ДПА.

Комисията уточнява, че при излъчването на 5G сигнали трябва да се спазват строги ограничения в ЕС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    То
    Тони
    17 -2
    10:14, 1 юли 2020
    Целта е да ни уморят! Всички да са болни и облъчени. Ако 5G беше нещо добро за хората нямаше да го въвеждат.
    • Го
      Гост
      3 -15
      12:20, 1 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Пу
    Путин
    3 -12
    12:35, 1 юли 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Че
      Чети бе *********
      5 -3
      20:23, 1 юли 2020
      Д-р Мартин Пал - доцент по биохимия и основни медицински науки в Държавния университет във Вашингтон заяви наскоро:

      Поставянето на десетки милиони 5G антени без нито един биологичен тест за безопасност е най-глупавата идея, която някой е имал в историята на света.

      Световни учени предупреждават за рисковете от 5G в актулаизиран доклад, озаглавен BioInitiative, подготвен от 29 автори от десет страни, десет от които с докторски степени (MD), 21 докторанти и три MsC, MA или MPH. Сред авторите са трима бивши президенти на Обществото за биоелектромагнетика и петима пълноправни членове на BEMS. Това са много уважавани учени, идващи от някои от най-уважаваните университети и институти в света

      Учените алармират, че доказателствата за рисковете за здравето са нараснали значително след 2007 г. по отношение на електромагнитните полета и безжичните технологии, а това, което се задава с технологията 5G може да има катастрофални последици за цялото човечество и да засегне милиарди души.
      Докладът разглежда над 1800 нови научни изследвания. Темите за здравето включват увреждане на ДНК и гените, ефекти върху паметта, учене, поведение, внимание, нарушаване на съня, развитие на различни форми на рак и неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер. Спешно са необходими нови стандарти за безопасност за защита срещу ЕМП и безжични експозиции, които сега се появяват навсякъде в ежедневието, се посочва още в доклада.
    • Че
      Чете нормално роден човек
      2 0
      22:27, 2 юли 2020
      Когато майка му го е родила през анала как да чете
  • 3
    Аз
    азбеста
    12 -2
    12:38, 1 юли 2020
    е въведен от американците след много години хвалби и реклами. след не много дълго време признаха че води до РАК. Българина изказал се по горе е дебил
    • П.
      п.п
      10 -2
      12:40, 1 юли 2020
      Сега е забранен но какво от това. доста хора си заминаха. понеже 5 G е важна не за работника а за работодателя за да съкрати шоферите тук лъжата ще продължи доста дълго. Най -вероятно никога няма да кажат че ви се облъчват кратунките. Пък и истински богатите живеят по острови
  • 4
    Ха
    Хах
    11 -3
    13:07, 1 юли 2020
    Хората отричащи влиянието на късите вълни на 5г са абсолютни дебили... Това не ви е 3-4г до 5гх, това е до 300
  • 5
    Ди
    Димитър
    6 -3
    20:19, 1 юли 2020
    Българския учени потвърждават, че облъчването с 5G е в такава честота, че буквално ще накара клетките под кожата на хората "да завират". Това ще води до изключително тежки проблеми не само с имунната система, но и с вегетативната нервна система, а също ще увеличи рискът от тумори с над 200%.
    Темата за вредното влияние на лъчението с новата 5G технология вълнува много хора както в България, така и в глобален мащаб. Опасенията са основателни след като редица учени от БАН, както и международни експерти предупредиха за изключително вредните последици за здравето на хората от високите честоти на новата 5 G мрежа.
    Досега 1G, 2G, 3G и 4G използват между 1 до 6 гигахерца честота. Според официален доклад на учени от Калифорнийската асоциация за мозъчни тумори 5G използва масово между 24 до 90 гигахерца GHz честота. В частта на радиочестотното излъчване на електромагнитния спектър, колкото по-висока е честотата, толкова по-опасна е за живите организми.
    • Пр
      Приятел
      2 -1
      22:30, 2 юли 2020
      На хора с ай кю под 50 има ли смисъл. Само се мориш да обясняваш
  • 6
    In
    ing
    1 -3
    20:55, 1 юли 2020
    Който не е внимавал по физика :)
    Ето нещо просто!Вече е доказано,че говоренето по мобилен телефон в близост до главата е опасно.
    Разбира се сигнала е слаб и ние правим компромис.Честотата на рутерите обаче е по вискока и много от нас би трябвало да ги изключват,когато не се ползват.
    Т.е. въпреки,че са в необходимите норми,това е излъчване,което се натрупва.Нещо подобно е и с храните.Ако ядете фаст фууд един път в месеца е ОК,но ние ядем и пием кола много повече.
    Дори на опаковките на храните и на газираното е казано,колко е една порция за човек на ден ама кой ти спазва.
    Сега обаче идва 5Г,където честотите са с пъти по високи.Т.е. ако сега сте пили по една кола на ден сега ще са поне минимум 5 :).
    • Ай
      айнщайн
      3 -3
      22:05, 1 юли 2020
      явно никой не е внимавал в часовете по физика а само сте чели гуглето и некви конспиратори.Ако бяхте внимавали в час когато сте били ученици сега света щеше да ви е по светъл а не 5жи нюанса сив. Канцерогенни са само йонизиращите лъчения а 5г има много хляб да изяде от енергетична гледна точка докато стане йонизиращо. Вземите прочетете по нещичко което е вярно не повтаряйте като папагали разни простотии.
  • 7
    Go
    gost
    1 -1
    19:56, 2 юли 2020
    Млог сте откъцани! На нас село и осем же да ни сложиш, като пием по една ракия мищо ни няма!
Последни новини