30 °C

Кирил Добрев: Можем да спорим за мястото на държавата, за цената на реформите, но не и за целта

Кирил Добрев присъства на отчетно-изборната конференция на социалистите в Първомай в качеството си на зам.-председател на БСП, отговарящ за организационните въпроси в Партията.

След изслушване на отчетния доклад той даде своята оценка за работата на местната партийна организация пред съпартийците си, а по-късно отговори и на въпроси за сайта parvomai.NET

Теодора Кирякова: Каква е оценката Ви за дейността на БСП-Първомай и нейното ръководство?

Кирил Добре: Изпитвам чувство на гордост когато присъствам на конференциите на такива организации, спечелили изборите. Знам тежката кампания, която мина, знам усилията, които положи всеки един от членовете на Партията в Първомай. Затова изпитвам чувство на гордост. Докладът беше изключително обективен. Най-важното в него бяха начертаните перспективи.Т.е. и досегашното ръководство и бъдещото ръководство на партията в Първомай дава перспектива на развитието на БСП, а това е именно – стабилизирането на партийните организации, покриване на всяка една секция с партийна организация и създаването на клубове по интереси, които да създават политика в града. Честно Ви казвам – изпитвам чувство на гордост.

Т.К.: И не сте се изявявал като кандидат за лидер на Партията?

К.Д.: Говорих в друго качество, говорих като човек, който до сега е участвал в предизборните кампании на БСП, който носи отговорност за победите и загубите през последните 3 години. „Изявата ми“, както казахте Вие, като кандидат за лидер на Партията ще бъде в регламентираното време от 12 август до 12 септември.

Т.К.: И какво ще предложите на съпартийците си?

К.Д.:Цялата ми стратегия ще се изгради на 3 основни стълба и на една основна дума. Думата „консолидация“. Без да се консолидираме, без да има единство вътре в БСП, ние няма да постигнем успехи. Готов съм като представител на  средното поколение да подам ръка и към поколението на моите родители и към поколението на моите деца. За добро, всички те продължават да са активни и към днешно време. Помирението в Партията, „стрелбата в обща цел“ е изключително важно за нас. Това е първият стълб.

Вторият – консолидация между всички ония малки и по-малки леви партии, които успяха да се нароят през този 30-годишен преход. Всяка една от тях има своя малка или по-голяма тежест. За да можем да убедим обществото, че искаме най-доброто за България, ние трябва да търсим консолидация в лявото. Но тя не минава през заявки в листите и през пазарлъци. Минава в обща стратегия за управление на страната и България. Имам особено чувствително мнение за хората, които са напуснали БСП в тежки моменти. Моменти, в които БСП е била мачкана и навирана в ъгъла и някой си е търсил вратичка да избяга.Е, „заден вход“ за такива хора няма да има.

Третият стълб е консолидацията в обществото. БСП е била национално отговорна партия през всичките тези 30 години на преход и благодарение на нея са се случвали колкото и малко да са, но хубави неща за България. Да тръгнем от финансовата стабилност, членството на България в Европейския съюз. Днес кризата ни дава нов шанс да изградим една красива, модерна България. С помощта и на всички огромни европейски средства, които се очакват и с помощта  на средствата,  които ще бъдат заделени в бюджета за стабилизиране на икономиката, ние можем да изградим една модерна държава. А и това е време да намалим различията между нас и западно европейските държави.

Т.К.: В какво се състои сила на БСП?

К.Д.: Силата на БСП се състои в хората, в различните мнения, в палитрата от различни личности, които има в БСП. Това, което липсва към днешна дата е диалога между тези хора. И съм убеден, че ние можем да поставим началото и съм готов да организирам форум, в който всеки да говори за бъдещето. В миналото сигурно всеки ще намери начин какво да го раздели. От него трябва да вземем поуките от грешките, за да не ги допускаме в бъдеще.

Т.К.: Кое ще е различното, което бихте предложил като лидер на партията?

К.Д.: Освен това което изброих – да събера партията и да събера лявото, това е планът за България – това е каузата, която трябва да дадем на обществото. Естествено, че аз сам не мога да създам документ и подобен план. Той е необходим и от него ще се възползва следващото поколение. Това трябва да бъде план поставен на национален консенсус. Идват правителства, всеки поставя различни цели - трябва да сложим точка на това един път за винаги. Ние трябва да имаме една обща цел. Можем да се скараме по пътя с другите политически сили, можем да спорим за ролята и мястото на държавата, можем да спорим за цената на реформата, която трябва да направим, но не и за целта. И в това е силата на БСП.

Т.К.: Стана популярен фейсбук патриотизмът, в социалните мрежи се правят заявки за промяна, когато влезе вътре човек остава с усещането, че е създаден революционна обстановка. Вие как виждате тези неща?

К.Д.: Ползвам фейсбук като място за контакти, но винаги съм бил привърженик на реалните действия и реалните революции. За съжаление мога да кажа, че недоволството във фейсбук е 10 пъти по-голямо от  реалното недоволство.

Т.К.: Виждаме недоволство в социалните мрежи, скандали избухват всеки ден, а нищо не се случва. Какво трябва да се случи, за да се събуди този народ?

К.Д.: Според мен компроматите, калната кампания отвращава хората и ги отвращава дори и от желанието да отидат да гласуват. Проследете и вижте - страх, завист и омраза не могат да бъдат нещата, които да движат процесите. Обратното – БСП винаги е била онази позитивна сила, която е казвала „За“ България, „за“ развитието и винаги около позитивните каузи можеш да събереш по-голяма подкрепа отколкото негативна.

Благодаря за интервюто!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  12
  123
  11 0
  07:51, 30 юни 2020
  Този сам не си вярва, но заучени фрази-колкото щеш. БСП била "за" ха-ха-ха...А и какво си четат от докладите, и какво е реалното положение в общината - това са съвършено различни неща.
 • 2
  12
  124
  0 0
  13:06, 30 юни 2020
  Общината,
 • 3
  12
  125
  12 0
  13:09, 30 юни 2020
  Положението в Общината ....ето го.....Ново назначенията - алкохолици , наркомани и шизофренията Божко . Да ви е честито....!
  • 11
   1118
   6 0
   15:50, 30 юни 2020
   Вярно е това 125, че той Божко се изпокара с целия град, правеше мили очи на Папазов, сега на Митков, луд човек на лицето на портала, вижте му диагнозата , там пише, осъзнай се Кмете и го прати където му е мястото.
 • 4
  12
  123А
  10 0
  13:19, 30 юни 2020
  Баща му предаде партията, този с 40 фирми , ето заради такива се стигна до тук.
  • Дя
   дядо благоев
   7 -3
   14:11, 30 юни 2020
   Чи те комунистите винаги са били такива ва. Те са по срашни и от зверовете постоянно се дебнат кой кой да прехака. Ама те нека се дебнат и жафкат ама покрай тях 45 години сумати народ изгоря и продължава да го ри и да свети
 • 5
  Зд
  Здравко
  7 0
  14:14, 30 юни 2020
  На времето баща му предаде България в ръцете на кръдеца Иван Костов,а тозе престъпник го хванаха с куфари пари от далавери на границата.
 • 6
  32
  321
  8 -1
  15:44, 30 юни 2020
  Безочието явно е повсеместно. Ако днешните се катурнат, да му правим сметката какво ще дойде на тяхно място. Управляващи, "опозиция " - все е тая. Така де нали са си БКП всичките......А примера на Община Първомай е показателен....... Разчистване на сметки, гонка на интелекта и назначаване на простаци, алкохолици, хора с ниско образование,наркозависими но.....наши. Хора които безделничат в Администрацията и на които ние данъкоплатците плащаме заплати. Да са ни честити . Нека това бъде пример какво ни чака с Кирета, Никита,Тосковци и тям подобни на национално ниво.
 • 7
  Ба
  бай уй
  6 0
  22:51, 30 юни 2020
  Не е истина..Единия го духнаха от една фабрика,че идва сутрин на кило уиски на работа и се налага да шофира,другия развърта полицията две седмици,като инсценира кражба у дома си и накрая Митков ги взема на ясла и ние ще ги храним....
 • 8
  Ба
  Бай Уйо
  2 0
  13:52, 1 юли 2020
  Стига с тези позивни, кажи ги кои са тези, стига на мъчи, щот нещо не сме в час с назначенията в общината
  • Ба
   Бай уй
   4 0
   00:20, 2 юли 2020
   Не четете сайта редовно,за това. Стругарчето развърта ли полицията 10 дни ,А ? Другия е станал 200 кила от алко...
 • 9
  Ст
  стар комунист
  3 0
  22:23, 1 юли 2020
  А бре момче, такива като теб кариеристи сега с лопата да ги ринеш!От 30г съм се наслушал на празни приказки на кило.Искам да чуя ясно и точно, че след като ти поемеш управлението на Партията ще направиш това, това, това и всяка година да се отчиташ както ние едно време, какво си свършил за годината ,ако ли не - вземаш си шапката и айде по живо по здраво.То и затова нищо сега не върви на никъде щото е една каша едни крадат, други мизерстват ,няма работа и за нищо никой не търси сметка.Изобщо държавата е на автопилот и никой няма смелост да се тури за лидер ,за да тръгнат работите.
 • 10
  Ве
  Ветеран.
  3 -1
  13:36, 2 юли 2020
  В момента само лаят никой неще да поеме щафетата и не е подготвен ама та партия трябва да се сътрие и хората да я изтрият от плитките си мозъци и да се кара напред бита карта са и нищо вече не може да излезе от тях сам ги мъчим нас мъчат и сумати години на вятъра но този път спечелиха от негативтия вот но и това ще е донякъде няма постоянно противтика да играе за тях на месно ниво ще се усетят отгоре цяла Бг победа сам тука 3 загуби поредни децата вече разбраха че нещо гнило става ама карайте до където върви един набор цял погребахте ейтака за те толко години нищо.

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини