10 °C

Ангелкова: Ще се рекламираме и с ниския брой на заразени и починали от коронавирус

Стартирали сме нашата кризисна рекламна кампания, така че ниският брой на заразени и починали от COVID-19 се приема изключително позитивно от всички и ние трябва максимално да се възползваме от навременните мерки на правителството.

Това каза пред бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

От 1 юни отварят заведенията на закрито. Ангелкова увери, че контролът ще бъде изключително строг.

По повод изравняването на пясъчните дюни в Ахтопол и дали има нарушение, Ангелкова заяви, че ще има проверка и ако бъде установено нарушение, ще последват санкции.

След като в понеделник министърът съобщи, че 17 плажа по Черноморието ще предлагат шезлонги и чадъри на нулеви цени. Днес тя посочи, че на 23 плажа ще са безплатни плажните съоръжения. На останалите плажове, за които има сключени договори, цените ще варират от 1 до 5 лева.

Ангелкова добави днес, че ще бъде изработено и мобилно приложение, което да показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България. "И в момента е трудно да кажем как ще протече летния сезон. Ако концесионерите са предложили намаление с 50%, ние ще намалим с 50% наемното или концесионно възнаграждение. Тези, които вече са платили – възнаграждението ще бъде прехвърлено за догодина", коментира тя.

Министърът уточни, че в момента текат разговори и се надява от 15 юни да стартират полетите с редица европейски страни. Според нея има интерес към България за летен туризъм, но и към планините също

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ки
    Кирчо
    3 0
    10:45, 26 май 2020
    Като ни видят министърката чуждесранните туристи ще бягат като от триглава ламя през девет земи в десета, а българите в Гърция
  • 2
    On
    One Euro Man
    3 0
    11:08, 26 май 2020
    Управленческите способности и професионални компетентност на госпожа министърката не обхващат туризма. По добре е да се откаже от поста си в полза на някой, който е наясно с фактологията в отрасъл и неговите особености, а тя самата да потърси себе си на друго поприще.
    В един момент премиера Борисов трябва да реши искаме ли туризъм.
  • 3
    Оо
    ОО
    0 0
    13:05, 26 май 2020
    Не пишете коментарии защото или ги изтриват или не ги побликуват както думата ******* .
  • 4
    44
    44
    1 0
    14:15, 26 май 2020
    Много си грозна . Не ставаш за нищо .
    • Же
      Железан
      1 0
      18:04, 26 май 2020
      Ама моме, като знаеш че ще те снимат вземи душ сутринта, или си измий поне косата и се среши да не приличаш на разплетена кошница в главата. Министърка си все пак, не началник личен състав на ТКЗС.

Още новини

Последни новини