Двама педагози от Димитровград удостоени с отличието „Неофит Рилски” на МОН

В навечерието на 24 май, в ситуацията на дигитално обучение тази година, Регионалното управление по образованието в Хасково публикува ежегодните награди в просветата за най-добрите учители и ученици онлайн.

На сайта на просветната институция в красива дигитална книга наред със словата за празника на българската просвета и култура, са изписани и тези на отличените.

Тази година двама педагози от Димитровград са удостоени с почетното отличие-грамота „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. Това са преподавателят в начален етап от ОУ “Ал. Константинов“ Боряна Петрова и Катя Гочева от ОУ “Пенчо Славейков“.

За първи път през тази година от образователната регионална структура обявяват и колективна награда за училищни екипи. „Решихме да дадем такова поощрение на няколко колектива, защото добрите резултати, и многото работата, която се свърши по време на преподаването в домашна среда, е колективна мобилизация и предимно работа в екип.“, обясни началникът на РУО-Хасково, Христина Боева.

Една от наградите за тази си екипна работа през учебната 2019/2020 година получи колективът на димитровградското ОУ “Пенчо Славейков“.

Двама ученици от Димитровград получават от РУО грамоти за успехите си, постигнати в образователния процес през годината и извоюваните призови места в състезания и олимпиади.

Това са Стела Бинева от 7 клас и Гергана Георгиева от 12 клас от димитровградската математическа гимназия “Иван Вазов“.

Засега всички отличени  получават наградите си само виртуално, но при първия възможен момент, когато ситуацията позволи това, те ще им бъдат връчени празнично на открито, посочи шефката на образованието в Хасково Христина Боева.

Дигиталната книга на РУО-Хасково за 24 май с всички отличени, може да разгледате тук.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини