Васил Божков публикува части от свои разговори с Владислав Горанов

Васил Божков публикува части от разговори, за да докаже, че по темата "хазарт" е контактувал с финансовия министър Владислав Горанов, а не с Държавната комисия по хазарта.

Тази сутрин във Фейсбук от страницата на Божков бяха публикувани следните снимки:

В бележка към публикацията от името на Божков се уточнява, че "девойката" е Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН.

За контактите си с Горанов Божков говори в интервю от 8 май, в което казва по повод измененията в Закона за хазарта:

"Ако искате, да направим кратка ретроспекция какво се случи през годините и да започнем от 2014 г. 2014 г., на 29.10., Кадиев внася закон за изменение на Закона за хазарата. На 19.11.2014 г. законът „Кадиев“ е отхвърлен. Той има една точка, която казва, че с държавна такса 20% се облагат акционерите на покер, 20% от събирани такси и комисиони за участие. На 26.11. Менда Стоянова внася същия закон, като разрешава с 20% от събираните такси и комисиони за участие да се облагат всички хазартни игри. На 5.12. този закон е приет.

Имам няколко въпроса: може ли лидерът на политическа сила да не знае, когато неговата политическа сила приема и отхвърля закон? Вторият ми въпрос: може ли финансовият министър да не знае когато се приема и отхвърля данъчен закон? И освен всичко това аз с Комисията по хазарта не съм имал никога контакти. Всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов лично. Имам безброй доказателства. И при това положение къде е нарушението на закона? Излизат и казват: има тълкуване, няма тълкуване. Законът не се тълкува, законът се изпълнява. Тук уловката е в правилата на игрите. При едни правила данъкът е един, при други данъкът е друг. Затова и тотото е плащало един данък, ние – друг данък. Това е истината. И ако се върнат и погледнат внимателно закона, всички тези незаконни актове трябва да бъдат отменени, което значи, че някои от компаниите ще започнат да работят, ще могат да издържат „Левски“.

Налагането на запори на сметки и фирми, на частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно. А те направиха точно това. И с лека ръка се отказаха от всичките 500 милиона, които плащам в бюджета, за да измислят несъществуващи 700 милиона, или милиард, или не знам какви – от какво точно, от къде са откраднати?

Предлагам тези въпроси да бъдат зададени на господин Бучев и на господин Горанов."

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ан
    Антимафиот
    9 -4
    10:29, 15 май 2020
    Божков не е тулуп и тъпанар.Много добре знае че ако пуска сигнал до ЕК и прокуратурата това няма да мине.С това той напомня на Горанов че трябва много да се притеснява.Като добър математик добре е сметнал този ход.Ако Горанов подаде оставка става страшно, ако не подаде още по страшно
    Тогава не се знае какво още ще извади и може наистина да срути кочината.След фанта1 с акциите на Левски, това е втори удар срещу Б.Б на който той не може да отвърне. Давай Череп само ти знаеш и можеш как да ги срещнеш.
  • 2
    Na
    nabluidatel
    5 -1
    11:30, 15 май 2020
    Всяки цитат изваден от контекста, води до неправилни внушения и изводи. Раговори е имало, комуникация е имало и затова ако г-н Божков е започнал публикуването, нека го публикува с пълния му текст! Разбира се трябва да се чуе и другата страна!
  • 3
    Ан
    Англия
    2 -4
    13:15, 16 май 2020
    Как да публикува пълния текст? Това означава че играе Ва Банк и това е вече последен ход, когато повече на нищо не се надява и Rien ne va plus !А той се надява да постигне някакво споразумение, някакво компромисно решение за да се върне към старото положение и с част от показаните разговори им намеква че може да бъде заплаха за тях!С Цветан Василев засега ми се струва че Управляващите се "справят" ,но с Божков -кой знае?Май притежава по-голям ресурс за защита от Василев...
  • 4
    Го
    Голям смях
    4 -2
    15:43, 16 май 2020
    Кръщавам си двата тел . номера Vasil Bojkov и Vladi Goranov и си пиша смс между тях. После си правя скрийншотчета на екрана на телефона и готово.
    Много елементарна работа.
    Мобилните оператори пазят данните от разпечатките 1 година. Дали пазят смс е отделен въпрос.
    • Ан
      Англия
      1 -3
      16:33, 16 май 2020
      За Голям смях-не знам,но Голям глупак - сигурно е!Малко се информирай,Смешнико : даже засегнатите не се защитават с твойте измишльотини! На това ниво-не става! Божков с Бойко играят на най-висшето ниво на мошеници и крадци!Там лъжата е бумеранг: всичко се проверява и доказва!Напротив: като насрани се оглеждат и лъжат нервно,ако не избегнат въпросите.Горанов е следващият министър, който ще изгори за да спаси Бойко!Ха ха ха....
    • До
      До Англия
      4 -1
      18:43, 16 май 2020
      Седи си в Англия бе неграмотник.
      Като не разбираш - не се изказвай.
      Стой си в Англия и слугувай на пияните англета.
  • 5
    Тр
    Тръц
    3 -2
    18:48, 16 май 2020
    Това ако е компромат -направен от ученик от 5-ти клас 😂
  • 6
    ♤♤
    ♤♤♤
    3 -2
    18:53, 16 май 2020
    Всеки обвиняем може да лъже каквото си иска за да се оневини.
    И аз така, всеки ден си пиша с Доналд Тръмп $$$
Последни новини